Det hände under tisdagen i Melbourne

Idag såg det ju lite bättre ut tidsmässigt, och därmed hinns ett sammanfattningsinlägg med. Podden finns som alltid som ett alternativ.

Ymer så klart den stora grejen, men det har vi ju redan pratat om så vi får ta resten här.

Nadal, Tsitsipas, Medvedev, Rublev, inga problem och inga setförluster, som det ska vara. Nadal ska tydligen ha servat märkbart lösare än vanligt. Småskadad eller lite försiktig i början, det får vi väl se senare under turneringen helt enkelt. Vidare är de i alla fall allihopa. Ingen stor spelare rök i första rundan.

Inget spännande kring de stora alltså, något spännande i övrigt?

Den stora matchen var Berrettini mot Anderson och det syntes onekligen vem som är den nutida och vem som är den forntida toppspelaren. Det var verkligen inget snack. Det var ett par jämna set, Anderson hade setboll i första, men Berrettini kändes verkligen bättre hela vägen. Bra match av honom.

Tennis – Australian Open – Melbourne Park, Melbourne, Australia, February 9, 2021 Italy’s Matteo Berrettini celebrates during his first round match against South Africa’s Kevin Anderson REUTERS/Jaimi Joy

Fognini tog ett tidigt skadebreak mot Herbert men det såg egentligen aldrig ut att vara någon fara. Ovanligt stabil insats av Fognini. Han föll inte ihop ens under en kortare period i matchen, sällan det händer, och bombsäker seger i raka set.

Ruud bryr sig säkert någon om. Stabilt av honom också. Raka relativt kontrollerade set mot Thompson. Av det jag såg fick Ruud väldigt mycket den matchbild han vill ha och då är han svårslagen.

Evans borta vilket väl är lite anmärkningsvärt men hur ofta slutar det väl när man går långt eller vinner veckan innan en slam? I princip aldrig. 3-1 för Norrie, inte jättekonstigt. Evans är inte så vansinnigt mycket bättre än Norrie och de känner varandra rätt väl vilket ofta är till fördel för den sämre spelaren.

Sandgren hade en usel dag. Han såg inte alls ut att vara i något fysiskt skick överhuvudtaget och spelmässigt funkade det inte heller. I första set hängde han med men De Minaur var hela tiden överlägsen. Efter matchen skyllde han på förberedelserna, Sandgren. Det var ännu lite stökigare för honom än för många andra men nja, jag vet inte.

Goffin ute. Jag trodde han skulle slå Popyrin i och med att Popyrin inte är jättebra just nu. Inte varit på sin bästa nivå på ganska länge. Han har fastnat i utvecklingen. Men Goffin har hamnat snett och jag tycker det just nu finns väldigt lite som talar för att han ska kunna resa sig. Han kommer vara en bra spelare även fortsättningsvis men topp-10 känns helt omöjligt och topp-20 kan bli tufft det också. Han hade sina goda år helt enkelt.

Det hände helt enkelt inte så supermycket under den andra speldagen, utom Ymer då.

Kommande natt och morgon dags för omgång två. Vi hörs senare inför det.