Inför Ymer-Alcaraz

Andra omgången, den ska avslutas. Det börjar om några timmar. Vill man kan man lyssna på försnacket i podden, eller så tar man det i textform nedan, eller givetvis det som är att föredra, både och.

Godbitarna inför natten då? Här kommer dem.

02:30 M.Ymer-Alcaraz (inga odds)

Alcaraz är inte 18 år gammal och därför inga odds här på Bethard och inte heller på de flesta andra svenska spelbolag. Nu tror jag personligen att det finns lite större risker med att erbjuda odds på tennismatcher som spelas på ljusskygga bakgårdar i Långtbortistan, men det ska vi inte gå in på här och nu. Odds finns i alla fall inte på matchen, men i andra länder finns det förstås, och där är Alcaraz klar favorit till att vinna.

Hur går det då? Har Ymer någon chans?

Det tycker jag absolut.

Alcaraz är kanske bäst på challengertouren, bland de bästa i alla fall, men är han en bra atp-spelare redan? Kanske, det lär visa sig framöver, men jag tycker inte det är givet. Sen har han spelat mycket mer på grus senaste åren, och grus ska väl vara hans bästa underlag. Kanske lite samma sak för Ymer visserligen men ja, omöjlig är han inte Alcaraz. Inte ännu i alla fall.

Sen kan det bli problem spelstilsmässigt för Ymer det här. Alcaraz är en väldigt god bollare, och när han får tid på sig har han väldigt sällan problem med någonting. Ymer har inte precis som sin styrka att sätta press på och ta bort tid för motståndaren och det är inte riktigt optimalt i det här fallet.

Det blir till att ha koll på säkerheten, att springa mycket men inte för mycket. Han måste försöka spela också på ett lite annat sätt än mot Hurkacz, Ymer. Här kommer det inte funka att bara springa omkring och vänta på att motståndaren så skjuta ut sig själv.

Mot Hurkacz stod Ymer i 6 gånger pengarna någonting. Här 2,50 någonting om man hade kunnat spela. Så chansen på förhand är i alla fall mycket bättre. Det är en jättefin möjlighet det här, tro inget annat.

Varför ska jag skriva någon mer match när jag själv inte tycker det finns någon match som sticker ut förutom den där? Det blir bara dåligt. Upp och titta inatt istället. Det blir spännande.