Onsdagens sammanfattning

Då var podden inspelad för idag. Den borde komma upp strax. Men nu, eftersnack i skriftform.

Det jag upptäckte under podden, som var mest viktigt, var väl för övrigt att Bautista åkt ut häromdagen. Man är ganska grå när man är runt topp-10 i världen och man inte ens märker att man åker ut. Eller så var det jag som var lätt ouppmärksam. Utslagen är han i alla fall så jodå, en stor spelare har åkt ut.

Men inte många fler, för de stora spelarna fortsätter hålla.

Djokovic höll men förlorade set. Bra match faktiskt. Tiafoe spelade på sin absoluta topp och lite trodde han nog på det ett tag. Tiebreak i tredje. Han var inte nära att vinna det, men om han vunnit det, Djokovic vänder inte såna matcher varje gång. Det var inte nära, men det var nära att det började brinna lite för Djokovic. Inget som oroar egentligen. Tiafoe var väldigt aggressiv och det höll riktigt bra för honom. Djokovic som vanligt, han reagerade inte på att motståndaren spelade över sin förmåga utan han väntade ut det hela och det löste sig som det nästan alltid gör.

Wawrinka rök mot Fucsovics. Det är ju en liten skräll, men jag vet inte. Det är svårt att på något sätt verkligen se Wawrinka som något slags hot i såna här turneringar längre. Det var för längesen han spelade nära sin topp.

Martinez i tredje omgången. Lite fascinerande tycker jag, för hans utveckling är helt otrolig. Det var verkligen inte längesen som han var cementerad på undre halvan av challengertouren. Nu topp-100 i världen och i tredje rundan i en Grand Slam på hardcourt, ett underlag jag aldrig trodde han skulle behärska. Det kan vara klokt att jobba hårt kan man väl säga. M inns ni när han vann challengern i Båstad för några år sen? Han kändes inte som någon superstjärna då direkt. Ruusuvuori var det han slog inatt. Överskattad, Ruusuvuori, som sagt.

Zverev gjorde det faktiskt väldigt bra mot Cressy. Jag tycker Cressy gjorde det han skulle, och det hade kunnat räcka ganska långt tror jag om det inte varit för att Zverev som sagt spelat väldigt bra. Bra returer, bra passeringar, jag skulle säga en helgjuten insats av Zverev.

Och så måste vi ju säga en del om huvudmatchen, Kyrgios vändning mot Humbert.

Lite konstig match. Kyrgios var riktigt bra i första set och det kändes som att Humbert hängde på repen redan där, men Kyrgios avslutade med ett skitgem, som man ju alltid måste ha med i beräkningen kring Kyrgios, och plötsligt hade setet ramlat över till Humbert. Tidigt break och sen dominant för Kyrgios i andra set. I tredje set tvärtom, tidigt break Humbert och setet blev en transportsträcka. I början av fjärde set, också tidigt brak Humbert och det var avgjort. För det var det ju. Jag tycker verkligen att det hela vägen fanns ganska lite som talade för att Kyrgios skulle komma tillbaka. Men han gjorde ett jättebra sista gem, det som skulle bli sista gemet i alla fall. Humbert gjorde inte de bästa bollarna när han skulle avgöra riktigt, plötsligt var det tillbakabreakat, och med en spelare som Kyrgios blir det ju då så sjukt att det nästan är avgjort åt andra hållet helt plötsligt. Humbert hade 0-30 i nästa servegem och det var nog hans chans att avgöra. Efter det var han ärligt talat inte nära. Han blev uppäten. Kyrgios var fokuserad hela vägen och vann femte set och matchen helt rättvist. Ska man prata rättvisa tycker jag nog snarare det borde blivit 4-1 Kyrgios än att Humbert skulle varit nära att vinna. Kyrgios var den bättre spelaren och det var väl en rackarns tur att rättvisa skipade där i slutet. Och givetvis, roligare att ha kvar Kyrgios än Humbert. Sen är han inte riktigt tillräckligt bra för att hota någon av de bästa, Kyrgios. Jag tror i alla fall det men jag hoppas verkligen, verklige, verkligen att jag har fel.