Inför fredagens spel

Har vi lyssnat på dagens poddavsnitt? Annars har vi lite eftersnack där. Lite försnack också givetvis. Och en hel del annat.

Nu ska vi plocka ut godbitarna under fredagen, och det börjar verkligen komma godbitar nu. Den tredje omgången startar.

04:00 Dimitrov-Carreno Busta 1,90-2,05 Bethard

Nu kan man börja sova ut ordentligt. Detta är faktiskt första matchen inatt så ingen anledning att studsa upp vid klockan ett.

Det är inte mina personliga favoritspelare det här, men jag ser ju namnen och visst, det är en bra match. Och en jämn match som ni ser på oddsen. Det där är 99% återbetalning. En procent marginal för spelbolaget alltså. Dugligt.

De är jämnåriga de här två och de möttes i en challenger i Marburg för 11 år sen. Då vann Dimitrov, och man kan ju lugnt säga att han var talangen av de här två. Carreno Busta började ta sina kliv mot toppen lite senare. Just nu är Busta emellertid högre rankad, 16 mot Dimitrovs 21.

Och visst är väl Busta den bättre spelaren av dem? Det känns ju så. Dimitrov har gjort enstaka bra turneringar senaste åren men överlag har Busta varit den bättre.

3-3 i inbördes möten på atp-touren förresten, plus då Dimitrovs vinst på challengertouren. Busta har alla sina segrar på grus och det är väl lite underlagsfördel för Dimitrov trots allt det här.

Dimitrovs variation mot Bustas nötande. Jag vet verkligen inte vem som är favorit. Otroligt öppen match.

04:30 Zverev-Mannarino 1,20-5,25 Bethard

Det är högst ovanligt att någon imponerar på mig så mycket som Mannarino gjorde mot Kecmanovic så det känns lite tråkigt på något vis att han inte riktigt får chansen här, för detta känns som en mardrömsmotståndare för honom. Inte på så sätt att Zverev är bättre, för det är han ju, men det här kan verkligen inte passa Mannarino. 5-0 i inbördes möten också för Zverev men Mannarino har tagit set några gånger så kanske att jag överdriver.

Det jag tänker är att det kommer bli otroligt jobbigt för Mannarino att han inte får bollen i spel i Zverevs serve. Returerna är inte hans starka sida och jag tror att det blir för jobbigt för honom att hela tiden behöva spela hem sina servegem medan Zverev servar hem sina. Mannarino är klart bättre när bollen är i spel, men det kommer inte räcka.

Sen är det jobbigt för Mannarino med spelare som står en bit bak i banan också. Då biter inte hans slag som bäst.

Tyvärr, han förtjänar bättre med den enorma form jag tror han har, Mannarino. För det ska inte gå det här även om jag så klart hoppas.

09:00 Thiem-Kyrgios 1,25-4,50 Bethard

Det är förstås det här som är den verkligt riktiga godbiten under fredagen. Vilken match det här…kan bli. För det kan också bli fullständigt platt fall. Det är Kyrgios det handlar om.

Inga inbördes möten. De möttes för ett gäng år sen inomhus i Frankrike men då gav Kyrgios upp i första set. Småturneringar i Europa, det är väl inte Kyrgios bästa gren kanske.

Jag tror det här kan passa Kyrgios väldigt bra men å andra sidan så känns det som att alla motståndare mer eller mindre passar Kyrgios. Han har en spelstil där han lägger över utgången på sig själv i ganska stor utsträckning och då är det alltid svårt att hitta motståndare som inte passar.

En stor nyckel blir Kyrgios servande och Thiems returnerande. Är Kyrgios förberedd? Har han en taktik för att hantera Thiems defensiva returposition? Det vet man inte, men troligen. Kyrgios måste förstås få bra utdelning på serven, åtminstone få bra lägen på den, för Thiem är bättre i spelet, det är väl det enda som är givet i den här matchen.

När bollen sen är i spel, ja då gäller det för Kyrgios att göra det han vill göra. Han ska böka, han ska förstöra matchbilden, han ska chansa emellanåt. Han ska göra allt för att Thiem inte ska få möjlighet att nöta ner honom och det tror jag han kommer göra.

Sen blir det förstås Kyrgios humör som avgör ändå. Om han är på humör, då har han alla möjligheter att pressa Thiem. Men är humöret inte där, då finns det inga möjligheter.

Kyrgios kommer aldrig bli en toppspelare såtillvida att han är topp-5 över tid eller nåt sånt där. Men vill han ändå uträtta något som gör att han blir ihågkommen för något positivt så är det i såna här matcher han måste uträtta något. Det här skulle vara en stor, stor seger för honom om han lyckas och givetvis, tar han över Thiems semiseedning, då har han alla möjligheter. Kom ihåg att det här är Djokovic halva också. Djokovic och Kyrgios ni vet. Tänk om…