Fogninis show med mera

Det är klart för åttondelar, gott folk. Och det borde väl kunna bli kul det här.

Djokovic-Raonic

Zverev-Lajovic

Thiem-Dimitrov

Felix-Karatsev

Rublev-Ruud

Medvedev-McDonald

Tstsipas-Berrettini

Nadal-Fognini

Den sista kvarten där känns lite mer saftig än de andra, eller hur.

Två lite konstiga saker hände under den speldag som precis tog slut.

Den allra konstigaste, Medvedevs tränare som vunnit alla utmärkelser man kan vinna vid det här laget känns det som. Han som förmodligen på många sätt burit Medvedev till toppen och sen fått honom att vara kvar där, valde att lämna läktaren när Medvedev uppförde sig som allra sämst då han var i problem och på väg att hamna i ett avgörande set mot Krajinovic. Medvedev skrek mot honom som vanligt, men den här gången var det troligen så pass mycket över gränsen att det inte gick att vara kvar. Gav effekt verkar det som, Medvedev vann 6-0 i skilje, hans första vinst i en femsetare.

Den andra lite konstiga saken. Fognini klarade av att spela en hel match utan att falla ihop i åtminstone ett set. Eller det kanske var det han gjorde när han tappade i slutet av tredje set och det är fullt möjligt att han trots att han krossade de Minaur, och spela en fullkomligt perfekt match förutom de sista 10 minuterna, bara var ett gem från att förlora. Om De Minaur hade brutit tillbaka, han hade fullständigt imploderat då, Fognini. jag kan inte tänka mig något annat.

Men nu blev det inte så utan Fognini vann i raka set och på det stora hela är det en av de bättre matcherna jag sett honom spela. Sen var matchen också ett exempel på hur saker och ting i tennis ofta är en kombination av två olika saker. Jag kände på förhand att det skulle passa Fognini väldigt bra att möta De Minaur och det är väl efter matchen ingen överdrift att säga det direkt. De Minaur har inte slagen för att kunna sätta press på Fognini och sätter man inte press på Fognini, då kan Fognini spela såhär bra. Sätter man press på honom kan han inte spela såhär bra. Sen hade De Minaur det sällsynt tufft när han försökte attackera. Han missade det mesta, men han behövde göra något han inte vill göra och han klarade det inte. Det är inget konstigt med det. Det är verkligen en upplevelse att se Fognini spela såhär bra. Det är få andra grejer inom tennisen som kan se så perfekta ut som när Fognini får allt att funka, oftast med lite hjälp av motståndaren, men ändå.

Berrettini eventuellt lite skadad. Samma syndrom som för Djokovic ungefär. Kan trodde nästan han skulle överväga att bryta matchen, men Khachanov lyckades förlora tredje set trots att Berrettini var negativt påverkad. Extremt tråkig match, precis som förväntat men han är effektiv, Berrettini. Tydligen även när han är skadad.

Det var väl de matcher jag tycker var värda att skriva om. Resten kan vi stå över. Nu andas vi några timmar och sen återkommer vi inför kommande speldags match. Då fyra åttondelar.