Inför Raffe-Fabbe

Vi skiter i de andra matcherna. Ryssarna vinner och Berrettini är skadad. Det är den här matchen som måndagen handlar om.

Lyssna på podden förresten. Där eftersnackar vi dagen. Och försnackar morgondagen.

05:00 Nadal-Fognini 1,17-6,25 Bethard

12-4 för Nadal i inbördes möten, men faktiskt 6-1 på hardcourt. Det måste väl ändå vara helt unikt att det finns någon som har lättare för Nadal på grus än på hardcourt. Enda gången Fognini vunnit på hardcourt var i US Open 2015, femsetare då. Nadal har också 7-1 på de åtta senaste, så det har stabiliserats lite så att säga men under 2015 exempelvis hade Fognini plus på Nadal, 3-2.

Att Fognini har lätt för Nadal, det är ganska enkelt att säga. Eller egentligen ska man kanske inte säga så, utan man ska snarare säga att Fognini har de två saker som krävs för att man ska kunna slå Nadal. Han har rätt styrkor för att slå Nadal.

Två saker krävs för att slå Nadal.

Man behöver vara en hejare på att spela tennis. Alltså att bolla. Man måste vara säker och man måste ha tryck i spelet.

Och så måste man vara bra på att ta bollen tidigt. Så man inte tvingas vänta tills Nadals supertopspins blir till ohanterbara missiler.

De där två sakerna har Fognini. Han är en av de absolut bästa bollarna, och han är en av de som ställer sig allra tidigast till bollen och kan på så sätt ta Nadals bollar tidigare än de flesta.

Fognini har serven som en svaghet. Det spelar mindre roll mot Nadal. Han har också skallen som en svaghet, som bekant, men Nadal är en sån spelare där Fognini bryr sig extra, och den här nonchalansen, lättjan, faller därmed lite ur spel.

Så, varför vinner då Nadal?

För att han trots allt är bättre än Fognini. Och för att han över tid rimligen är den som håller ihop det bättre. Och för att han får lite bättre lägen på sin serve än vad Fognini får.

Men det är en tuff motståndare för Nadal det här, tro inget annat. Och han saknar matchträning mot tufft motstånd, Nadal, det är problematiskt för honom. Han har inte mött riktigt starkt motstånd på många månader, och Nadal är en spelare som kräver massor av både träning och matchträning. Han är som bäst när han är precis på gränsen till att bli sliten, typ. Där är han inte. Han har givetvis tränat bra under vintern, men han spelade ingenting innan Australian Open och under Australian Open är det bara kanonmat som kastats mot honom.

Vi hoppas på show, eller hur? Och det ska vi väl kunna få kan man hoppas.