Inför Djokovic-Zverev

Det här ska ju bli lite spännande, det får man säga.

10:30 Djokovic-Zverev 1,63-2,50 Bethard

Jag tror en hel del kommer avgöras här. Det här blir testet för Djokovic. Jag tror inte han slår Zverev med den ansträngning han gjort mot Raonic och Fritz. Det kommer troligen inte krävas att han går för fullt, men var han 60% av sig själv mot Fritz var han kanske 75% av sig själv mot Raonic. Här tror jag han kommer behöva vara över 80% för att ha en rejäl chans, kanske 90% för att vara någon slags trygg vinnare.

Är inte det där bland det dummaste som experter ofta säger förresten? ”Han vinner inte den här matchen om han är 100% fräsch”. En Djokovic med en skråma slår givetvis alla andra tennisspelare. Han måste vara under 90% för att inte vara favorit mot någon. Bortsett från grus då.

Hur mäter man då det där?

Det är givetvis ingen exakt vetenskap utan bara en uppskattning. Men hur som helst, lite bättre än i de senaste matcherna tror jag att Djokovic kommer behöva vara.

5-2 Djokovic i inbördes möten. Rejält i underkant förstås, men två förluster, det är givetvis så pass få att de nästan kan skrivas upp på slumpkontot.

Det är Zverevs serve som är problem för Djokovic. Han brukar ha lite svårt för den. Zverev har en jättebra serve men den är inte bättre än att Djokovic borde kunna hantera den.

Sen i spelet, där är Djokovic förstås naturligt överlägsen, särskilt över fem set, men där hänger det ju på skadan. Lite skadeskjuten och det kommer bli jättetufft för är det något Zverev kan så är det att hålla i bollen.

Jag tycker det ska bli intressant, men jag tycker också det är lite meningslöst att prata för mycket om matchen, vad som ska hända och så vidare. Allt det handlar om är hur många procent frisk Djokovic är.