Klart för kvartar

Det gick snabbt och effektivt det där. Åtta set var vad vi bjöds på idag och det är ju kanske inte supermycket utspritt över fyra femsetsmatcher.

3-0 Medvedev, vem trodde något annat.

Ruud gav upp efter två set mot Rublev, 2-0 Rublev alltså.

Berrettini har lämnat wo mot Tsitsipas. Han var alltså skadad på riktigt vilket man väl hade på känn.

Och så var det väl en riktig match också på något vis. Men samtidigt inte. Jag tycker Nadal såg riktigt bra ut idag och det är bara att säga som det är. Är Nadal riktigt bra, då slår inte Fognini honom för han är inte lika bra. Tittar man på Nadals förluster mot Fognini genom åren tror jag att man rätt enkelt kan hitta den röda tråden. Att Nadal inte riktigt var på topp. Om han är på topp eller inte just nu, det går inte att säga heller efter den här matchen. I den här matchen såg man dock att han inte har några uppenbara problem. Han servade för fullt. Han såg bra ut spelmässigt. Och ja, har han tagit över som favorit nu, Nadal? Det blir intressant att se när Bethard kommer ut med sina odds senare idag.

För när det nu är klart för kvartar är det väl det som är den mest spännande frågan. Vem är egentligen favorit? Jag tror att Djokovic fortfarande är det enligt oddsen. Jag tror att Medvedev rankad före Nadal, på oddsen. Och man kan väl tänka att de andra sen kommer i någon slags klump. Med Karatsev lite sladdande, eller ganska mycket sladdande.

Vad tror jag då?

När jag såg Nadal idag, då kan jag ju erkänna att jag tror att han kan bli väldigt, väldigt svårslagen. Jag tror faktiskt inte att en 75-procentig Djokovic slår Nadal som Nadal spelade idag. Sen är ju Medvedev med där också i det hela, Nadal ska slå Tsitsipas, och så vidare, men mja, vi får invänta oddsen helt enkelt. Jag tror det kan vara en idé att peta in en liten slant på Nadal.