Inför sista kvartarna

Man kan välja podden, där vi snackar igenom dagens och inför morgondagens.

Eller så läser man.

05:00 Medvedev-Rublev 1,48-2,95 Bethard

När ska Rublev slå Medvedev? Eller snarare, när ska han ta set mot Medvedev?

Bra kompisar de här två, Medvedev ett år äldre, men man ska komma ihåg att Rublev faktiskt var den som var längst fram, och ett tag var den bättre av dem i unga år. Så den här tesen om att Rublev på något sätt ska ha en överdriven respekt för Medvedev och att det är därför Medvedev har 4-0 utan att Rublev vunnit set, det känns kanske lite tveksamt. Men fortfarande, det är så, Rublev har ännu inte tagit set mot Medvedev.

Jag tycker i grund och botten att det här ska passa Rublev ganska bra. Sen kan man alltid se saker från två håll, och det finns absolut saker som talar för att det inte skulle passa honom men som sagt, jag tycker egentligen det borde funka bra.

Medvedev är inte den mest offensiva spelaren som sätter press på sin motståndare utan han är en kontringsspelare, delvis försvarsspelare, och det är ju liksom det bästa för Rublev. Han har det som krävs för att kunna panga igenom Medvedev, tycker jag.

Sen är det ju det där. Medvedev spelar konstigt, man får ingen jätteskön rytm när man bollar med honom, och lite där kan man nog hitta förklaringen till att Rublev haft lite problem. Han är beroende av att ha ett ganska monotont bollande utan krångel. När Medvedev häxpipor då kommer emot honom blir det inte alltid så bra.

Sen är serven en aspekt i den här matchen också. Medvedev servar klart bättre, så det är Rublev som måste vara klart bättre i spelet, och det är han ju egentligen inte.

Jag håller med oddsen. Medvedev är favorit. Han är den bättre spelaren. Men jag tycker också det ska bli intressant att se hur matchbilden blir. Om Rublev får chansen att spela ett spel han trivs med eller om han bara blir borttrollad.

09:30 Nadal-Tsitsipas 1,54-2,70 Bethard

Det är ju det här som är huvudmatchen. Ingen kan säga något annat.

6-1 för Nadal i inbördes möten. Man kan välja att tänka att jo, han är så mycket bättre än Tsitsipas. Eller så tänker man att det kanske är lite i överkant. Påtagligt är det i alla fall, och jag är väl av uppfattningen att det här känns lite halvtufft för Tsitsipas.

Det jag tänker är att det är svårt för honom att komma runt att Nadal är mycket bättre än honom. Det kan låta lite knepigt men det är ju lite så. Tsitsipas är märkbart sämre än Nadal spelmässigt, och det är också svårt för honom att så att säga gömma undan det. Han kan inte göra så mycket för att komma ur bollandet med Nadal och där är Nadal bättre.

Tsitsipas har en lite bättre serve, men inte så mycket bättre att den ger honom någon betydande utdelning, Nadal kommer få bollen i spel.

Och väl i spel, ja men då är ju Nadal bättre.

Det enda Tsitsipas kan hoppas lite grann på är att Nadal har en svagare dag och blir lite försiktig. Om Nadal blir försiktig har Tsitsipas det som krävs för att slå igenom Nadal. Men han blir sällan det numera, Nadal. Det kommer snarare vara han som pressar Tsitsipas ute i hörnen och där tror jag Tsitsipas kommer få det väldigt svårt att stå emot.