Nadal borta

Bu. Det där var inget kul.

Vet inte varför faktiskt som det blev så deppigt för min del med den där förlusten. Så länge Djokovic vinner har jag ju inga problem med någonting, men det är som att svagheten i en gammal hjälte påverkade mig. Det var inget roligt att se.

Två saker.

Att han blev så våldsamt försiktig i de viktiga lägena, Nadal. Förutom i det absoluta slutet när han höll på att slå sig tillbaka in i matchen men samma sak där, när det riktigt brann blev han försiktig. Det är liksom så tydligt att han är en fallen hjälte när det gäller det mentala. Man blir mentalt svag med åldern, det känner nog många igen, men när det är en såhär stor idrottsman blir det ändå deppigt, för man vet hur det en gång var.

Och på samma ämne, men inte bara i viktiga lägen. Jag tycker verkligen det är dåligt att han inte märkte hur matchbilden svängde fullständigt så fort han slutade pressa Tsitsipas. Det var som att det nästan skedde från en stund till en annan. Plötsligt bara ändrades matchbilden och det var inte Tsitsipas som ändrade något. Plötsligt slapp han bara få tryck på sig och kunde då mer eller mindre ta över utan strid. Nadal har sällan varit den bästa spelaren rent taktiskt, snarare motsatsen, men det här har liksom inte med taktik att göra. Det är att han klappar ihop i skallen och som sagt, jag tycker det känns deppigt.

Nu tycker jag inte vi ska begrava Nadal för det här. Tsitsipas är en av de bästa spelarna som finns och på hardcourt, det är ju inte där Nadal vinner sina turneringar riktigt. Han hade högst troligt fått stryk i någon av de sista matcherna istället så det spelar kanske mindre roll men det var lite jobbigt att se och det måste vara jobbigt för honom.

Otroligt starkt Tsitsipas att fortsätta tro på det hela vägen givetvis men jag kan inte påstå att jag hade förväntat mig något annat. Han hade aldrig någonsin vunnit den här matchen om Nadal hållit ihop det i skallen.

Tsitsipas vidare alltså. Mot Medvedev. Medvedev som körde över Rublev tidigt i morse. Det finns ett spöke där, det gör det.