Inför Medvedev-Tsitsipas

Det blev ingen match i morse. Ingen riktig i alla fall. Vi pratar en del om den i podden. Men nu är det mycket viktigare att vi pratar igenom det som komma skall.

09:30 Medvedev-Tsitsipas 1,48-2,90 Bethard

Det är två matcher kvar i Australian Open och de kommer båda vara kvalitativa, det kan vi vara helt övertygad om. Det är den här och det är Djokovic-Medvedev på söndag. För jo, jag är övertygad om att Medvedev vinner den här matchen.

Det kommer bli svårt för Tsitsipas att fly här, det är min känsla.

Han har slagit Medvedev en gång. Det var i slutspelet 2019 när Medvedev sedan någon vecka fullkomligt hade fallit samman efter den där grymma sensommaren han hade. I övrigt 5-0 för Medvedev och jag tycker det är ganska tydligt. Det är under en period då han varit bättre än Tsitsipas, men inte överlägsen. Ungefär samma styrkeförhållanden som nu. Jag tycker att det här är en problematisk matchup för Tsitsipas.

Av många problem för Tsitsipas är det nog Medvedevs serve som är det största problemet. Inte som att serven är Medvedevs främsta vapen, men den är så pass bra att den i kombination med att Medvedev returnerar bättre än Tsitsipas kommer ge Medvedev ungefär lika många enkla poäng som Tsitsipas får på sin.

Och om det nu blir så, att de får ungefär samma utdelning på sin serve. Hur ska Tsitsipas då vinna?

För Medvedev, han är ju så mycket bättre på alla håll och kanter när bollen är i spel. Medvedev har också förmågan att variera, så han kommer inte fastna i en problematisk matchbild som exempelvis Nadal gjorde.

Tsitsipas hopp är att han kan hänga kvar och att matchen till slut avgörs på det mentala planet. Då kan det gå, men jag tror att matchen kommer avgöras på det spelmässiga planet långt tidigare.