Inför finalen

Man hinner precis lyssna igenom podden.

Och läsa min text inför finalen. Sen kör vi.

09:30 Djokovic-Medvedev 1,95-2,05 Bethard

Rätt okej odds va? Igår var det ett tag 2 gånger pengarna på båda. Då tjänar man inte så mycket som spelbolag. Liksom de här oddsen. Nu ska man inte göra så, men det händer inte ofta att man kan spela på båda spelarna utan att förlora pengar. Varför man nu ska göra det, men det är ett rätt gott tecken på att man har höga odds.

Och man ska förstås spela på Djokovic, för han vinner det här, men det har ni redan läst om i mitt speltips på matchen.

Så, hur vinner han då?

På att han är bättre, det är det främsta.

Men jag tror också han kommer vara smart nog att inte kliva i någon fälla gällande det taktiska.

Djokovic ska fokusera på säkerheten i den här matchen. Han ska inte hamna i någon fälla där han slår bort sig eller blir frustrerad över Medvedevs variation eller defensiva position i banan. Om Djokovic håller igång bollen med längd och tryck, då är han säkrare än Medvedev i längden.

Sen finns det ett orosmoln, om man nu vill att Djokovic ska vinna som jag vill och det är Medvedevs serve. Hur bra är den egentligen? Kommer han kunna få en rejäl portion enklare poäng på den? Då kan det bli lite småjobbigt för Djokovic att behöva vara så överlägsen i spelet.

Båda två ska spela sitt eget spel, det är egentligen det man kan säga generellt om matchen. Medvedev kan inte göra något annat, och Djokovic ska inte göra något annat. De ska mäta sina krafter helt enkelt, och jag tror inte att någon av dem har någon direkt plan b heller. Om de ändrar något så gör de inte längre det de är bäst på, och då är motståndaren för bra.

Jag tror Djokovic som sagt. Jag hoppas Djokovic som sagt.

Om några timmar vet vi.