Ymer fullständigt avslöjad

Jag försökte hitta ett höjdpunktsklipp från Mikael Ymers match mot Vesely, men tyvärr fanns det inget. Inget riktigt, men tydligen så gick det exakt likadant när man simulerade matchen i ett tv spel, som någon gjort. Fascinerande för övrigt att det kan göras så usla tv spel nu för tiden. Det där hade ju inte jag köpt, så mycket kan man ju säga.

Hur som helst, jag tänkte följa upp införtexten då jag tror att det kanske inte var så jättemånga som såg matchen. Lika bra det, för det var inte upplyftande.

Det tog längre tid än jag trodde, men nu är han avslöjad, Ymer.

Ni som såg matchen, hur många procent av sina slag slog Vesely mot Ymers backhand? Kom det upp till 10%?

Det blev faktiskt stundtals snudd på löjligt. Det är inte vanligt att man ser sånt där annat än på knattenivå där motståndaren kanske inte riktigt orkar hålla i racketen med en hand eller liknande. Men ja, Vesely, han slog mot Ymers forehand, lite mer mot Ymers forehand, sen fortsatte han slå mot Ymers forehand, och sen slog han lite mor mot Ymers forehand.

Och missarna, de kom. Det blev fladdrigare och fladdrigare på Ymers forehandsida och till slut såg han faktiskt angränsande till desperat ut. Han började stödja sig på racketen som att han i desperation försökte få det att verka som att han var utpumpad eller hade någon form av skada. Problemet var nog dock snarare att han inte hade någon forehand.

Jag som gillar den taktiska biten inom tennisen tycker det ska bli intressant att följa det här framöver. Alla Ymers motståndare kommer som tur är inte vara förberedda. Många kommer bemöta honom som vilken spelare som helst, det vill säga placera det mesta av spelet mot hans backhand, som man gör. Men de som är förberedda, som Vesely, Ymer kommer verkligen inte slå en enda av dem, för hans forehand är angränsande till obefintlig som den ser ut just nu.

6-1 6-1 på en timme någonting. Det går snabbt att besegra Mikael Ymer om man vet vad som gäller.