Rotterdamlottningen är ute

Den spelvecka som pågår på atp-touren kanske inte är något som engagerar särskilt många såhär precis efter Australian Open.

Men till nästa vecka blir det roligare, framför allt med 500-turneringen i Rotterdam och lottningen dit, den är ute.

De här 500-turneringarna med små startfält är ofta starka. Rotterdam är ibland den starkaste av dem. Och den här gången tycker jag det ser riktigt trevligt ut.

Det klart mest intressanta med den här turneringen är att om Medvedev bara gör det han ska, det vill säga når final, så blir han den första vanliga spelaren på 16 år att rankas topp-2 i världen. Det har varit Djokovic, Nadal, Federer och Murray som varit rankade tvåa. I 16 år. Etta också så klart. Det är de där fyra som varit etta och tvåa. Ibland har det smugit upp någon som varit trea. Davydenko, Nalbandian, var Söderling trea någon gång kanske? Dimitrov har varit och hackat, Nishikori också, Berdych, och så vidare. Men aldrig etta eller tvåa. Nu har Medvedev chansen. Går han till final så går han om Nadal.

Och det ser väl rätt bra ut för att han ska kunna lösa det. Han känns inte direkt ostabil mot sämre motståndare och Medvedev känns som en spelare som kommer floppa förhållandevis sällan. Det finns inte jättemycket som kan gå fel. Zverev eller Bautista i semi, det blir väl utmaningen helt enkelt, och det ska han ju klara.

Tsitsipas med, Rublev med. Kul att de unga toppspelarna vill tävla mycket. Det hade varit trist om de kopierat gamlingarna och spelat fyra gånger per år, typ.

Rätt okej oseedade spelare förresten. Hurkacz, Khachanov, Murray, Humbert, Nishikori, Coric. Många av dem är visserligen mer starka namn än starka spelare numera men ändå, det blir många intressanta matcher tidigt i turneringen.

Jämnt, många bra matcher, men Medvedev vinner va?