Torsk för Medvedev

Det är fascinerande att en så dålig spelare kan slå en så bra spelare men kanske ännu mer fascinerande ändå hur mycket spelstilar faktiskt spelar in i den här sporten.

Jag ska inte säga att Lajovic är värdelös. Han har slagit en del bra spelare genom åren. Han är bra, när han är bra i alla fall. Men en stor del av året, varje år, är han verkligen inte att räkna med. Han är ofta en av de sämre spelarna på atp-touren, särskilt på hardcourt.

Ändå kan han slå spelaren som snudd på var favorit i finalen av Australian Open nyligen. Det är annorlunda, det är det.

Intressant som sagt hur mycket spelstilar gör. Lajovic har inget försvar i stort sett. Han är inte snabb. Han servar inte särskilt bra. Men, han är bra på att driva på spelet när han får tid på sig och han är också duktig på att slå vinnare.

Är det någonting Medvedev inte har så är det ett malande, offensivt spel. Antingen ränner han omkring bak vid planket eller så attackerar han skarpt och kommer framåt.

Hur funkar det mot en spelare som är bra på att själv driva spelet samtidigt som han också är bra på att slå enstaka vinnare ur tuffa positioner?

Inte så bra. Som vi såg igår. Han försökte ju, Medvedev, det var bara det att det inte gick. Lajovic spelade jättebra, det passade inte Medvedev överhuvudtaget, och allt blev bara dumt.

Ingen andraplats på rankingen för Medvedev den här veckan alltså.

Intressanta matcher även i övrigt igår. Murray hängde med någorlunda hjälpligt mot Rublev. Eller gjorde han verkligen det. Jag vet inte.

Desto mer spännande att Nishikori slog De Minaur och han såg faktiskt väldigt bra ut slagmässigt. Sen spelade spelstilarna en stor roll där också. När Nishikori inte blir pressad är han väldigt bra. Tydligen är han det fortfarande. Liten svaghet för De Minaur det där. Han är rätt känslig för att möta en särskild spelstil.

Fin tennis i Rotterdam den här veckan och det kommer fortsätta i några dagar till, även om det kanske blir lite sämre av att några stora namn nu floppat och rykt tidigt. Zverev också utslagen. Han rök mot Bublik häromdagen.