Inför Rotterdam-kvartarna

Kvartsfinaldags! Kanske inte riktigt med de spelare man hade förväntat sig, men det kan bli bra ändå det här tror jag.

13:00 Tsitsipas-Khachanov 1,41-3,25 Bethard

Ingen dum match att börja dagen med. Kanske lite konstigt att man lägger den här först för visst känns det som dagens bästa match?

Khachanov har sett riktigt bra ut i veckan och det känns väl som att det är på tiden att han hittar formen. Tänk att han var topp-10 en gång. Känns längesen, och avlägset, och allt sånt. Men han har ju kapaciteten i sig. Han är inte så dålig som han varit senaste året.

2-0 i inbördes för Tsitsipas och det känns väl som att det här ska passa honom bra. Eller snarare Khachanov dåligt. Khachanov vill ha ett så rent spel som möjligt där han kan stå och panga för allt vad det håller. Tsitsipas, han vill ju ha lite mer konstigheter och när en vill ha rakt och rent och en vill ha konstigt, då blir det oftast den konstiga som får bestämma.

Khachanovs form ska man nog inte bortse från men jag håller ju med oddsen, jag tror Tsitsipas.

14:30 Rublev-Chardy 1,13-7,75 Bethard

Jaha, hur hamnade Chardy här då? Känns som att han kanske fått sin plats här lite i cornflakespaketet, eller liknande. Men han skickade ut ett luftslott i form av Goffin, hur lyckades han vinna en titel förra veckan egentligen? Och plötsligt är Chardy, som väl kanske känns som att han är lite i nedförsbacke, här.

Rublev är en bombsäker topp-10-spelare numera. Jag tror faktiskt han kan ha en höjning till i sig och att han då kanske kommer ligga och bråka med Tsitsipas om femteplatsen. Han har hittat en grym stabilitet och förlorar inte mot såna här spelare längre.

Rublev är en av de bästa i världen när bollen är i spel. Chardy…han har ingen backhand. Och dessutom mycket sämre forehand än Rublev. Hur ska han komma undan här…det blir inte lätt.

19:30 Coric-Nishikori 1,64-2,45 Bethard

Nishikori är verkligen veckans grej i den här turneringen. Först Felix och sen De Minaur. Det är rätt tunga vinster det, för det är precis de spelarna han måste vara bättre än om han ska närma sig den nivå han tidigare höll som en topp-10-spelare. Sen måste han visserligen vara bättre än ännu bättre spelare också, men bra start.

Nu möter han en tredje spelare som inte sätter så mycket press på bollen själv. Han möter passande spelstilar på löpande band här, och jag tycker ju det ska vara en bra chans här också.

Mina frågetecken kring Nishikori är kring hur det är med hans försvarsspel, han snabbhet numera. Han har aldrig gillat att försvara sig, men hur har det blivit nu när han kanske inte är lika snabb längre? När det gäller att slå på bollen har det sett riktigt bra ut tidigare i veckan, och här en ny motståndare där han kommer få styra lite.

Jag tycker det luktar Nishikori i semi, bara han orkar.

21:00 Paul-Fucsovics 2,65-1,57 Bethard

Jag vet inte om arrangören räknar med att folk tittar på Lets Dance så här dags eller liknande för det är väl ingen supervärdig avslutning på dagen det här riktigt.

Varför får Fucsovics aldrig till sin ranking är frågan? Jag tycker han varit väldigt bra senaste året men det lyfter liksom inte. Han är nog en av de spelare som fått sota en del för att rankingen till viss del är låst.

Paul…han är ju medelmåttig.

Två kontringsspelare det här. Blir sällan som roligast när två sådana möts.

Kör på Lets Dance istället, vet ja.

För att spela på matcherna, klicka på oddsen så kommer ni just till oddsen. Alltid högst odds i världen hos Bethard.