Fin semifinaldag på ingång

Två turneringar. Två olika underlag. Fyra matcher. Det blir ännu roligare nästa vecka, det kan jag lova, men redan idag tror jag att det kan bli riktigt trevligt för oss tennisälskare.

15:00 Tsitsipas-Rublev 1,80-2,25 Bethard

Jag skrev igår att jag tror att Rublev mycket väl kan ha en höjning till i sig och att han då kommer kliva upp och bråka med Tsitsipas om femteplatsen på rankingen. Just nu är han 2000 poäng bakom men det är den här obegripliga låsningen av rankingen som ligger bakom det. Med poäng enbart från förra säsongen hade det sett helt annorlunda ut. Federerregeln får man väl snart börja kalla den där låsningen av rankingen där poängen från 2019 fortfarande räknas, och kommer räknas under nästan hela den här säsongen. Federer är femma i världen just nu enligt rankingen. Egentligen skulle han vara orankad. Det gäller ju att försvara gubben, givetvis.

Men nu ska vi prata om den här matchen.

3-2 Tsitsipas i inbördes möten. Han har vunnit de två senaste. Först raka set i Franska öppna, sen avgörande sets tiebreak i slutspelet. Innan dess vann Rublev den där märkliga matchen i Hamburg i slutet av sommaren som nog många minns. De möttes faktiskt i en challenger 2017 också där Rublev vann förresten, så egentligen är det 3-3.

Här handlar det, som så ofta visserligen, men väldigt tydligt här. Om vilket ben man ställer sig på.

Rublev är för mig den i någon mån bättre spelaren. Jag värderar bollandet väldigt högt och när det gäller ett rent bollande, där är Rublev bara bättre än Tsitsipas.

Men så är ju inte det rena bollandet Tsitsipas styrka riktigt. Utan han har den variation och till viss del den smarthet som Rublev saknar.

Om Tsitsipas lyckas rycka sönder spelet vinner han. Om det blir ett rent bollande vinner Rublev.

Toppklassmatch oavsett vilket.

19:30 Coric-Fucsovics 1,62-2,55 Bethard

Jag gillar inte någon av de här spelarna. Och jag gillar absolut inte Fucsovics, men jag hoppas på något sätt ändå att han vinner den här matchen och hela turneringen. För det är verkligen helt sjukt hur man konstant kan vara så underrankad som han är. Han är 59:a i världen just nu, utan att ha haft några större skadeproblem, utan att ha haft jättemånga eller långa dåliga perioder. Han har spelat som en spelare runt 30 i världen hur länge som helst, men det är som att någon bara parkerat stegen någonstans där han inte hittar den. Han kan inte klättra på rankingen. Det går inte. Återigen. Rankingen är till viss del låst. Det är inte bra när man försöker klättra, men i Fucsovics fall är det ändå direkt obegripligt att han kan ligga så långt ner.

Det är två tråkiga nissar det här och Coric har tråkat ner Fucsovics tre av tre gånger hittills.

Inget jättekonstigt med det egentligen. Coric är lite mer noggrann, lite mer stabil. Kanske lite bättre också även om det i min värld är högst marginellt. Jag tror dock detta passar honom rätt bra speltilsmässigt. De är lika varandra, men jag tror Fucsovics kommer vara den mer stressade när det gäller att hitta på något. Det kommer inte vara till hans fördel.

 16:00 Ramos-Cerundolo 2,40-1,69 Bethard

Det kan låta osannolikt, men det här är alltså den av bröderna Cerundolo som är bra, än så länge. Han är tre år äldre en den broder som vann en atp-turnering förra veckan. Innan han vann den titeln hade han i år två torsk i första rundan, en future och en challenger. Samt en finalplats på futuretouren. Sen vann han en atp-turnering och det är…onormalt. Jag har inte skrivit så mycket om det då jag inte riktigt gillar hur atp-touren utvecklas just nu. Att sånt kan hända urvattnar liksom statusen. Han slog bra spelare, men det var spelar rankade runt 50 i världen han slog. Superbra gjort, men fortfarande, det ska inte hända.

Det var förresten Ramos som lillebror slog i finalen i Cordoba. Nu får Ramos chans till revansch här mot storebror men slog han inte lillebror, då blir det här tufft.

Den här brodern Cerundolo har varit i princip oslagbar på challengertouren senaste halvåret och är en riktigt bra spelare. Samtidigt har Ramos prickat formen. Välbehövligt för honom. Han behöver några såna här riktigt bra grusveckor varje år för att hanka sig kvar för generellt är han väl alltid lite på väg ut från touren.

Stenhårt här tror jag. Ramos kan inte spela en tvåsetare. Det är omöjligt. Så det är väl egentligen bara att vänta ut skiljet. Oftast blir det dessutom 7-6 eller 7-5 åt något håll. Han gillar inte snabba, effektiva matcher, Ramos. Det går liksom inte.

18:00 Schwartzman-Kecmanovic 1,27-4,30 Bethard

Man kan väl lugnt säga att den här turneringen nu är Schwartzmans att förlora. Han ska väl i princip inte kunna misslyckas med att vinna såna här turneringar när han ställer upp men han gör det märkligt ofta. Han är faktiskt ganska ostabil mot svagare motstånd på grus, precis tvärtemot hur det borde vara. bara tre titlar totalt på Schwartzman. Det är ju faktiskt odugligt sett till hur bra han är men nu måste väl fjärde komma med det här återstående motståndet. Sju finalförluster förresten. Han kanske är lite klen när butiken ska stängas trots allt.

Kecmanovic nivå på grus är oklar. Han hade en bra period på challengertouren minns jag, men på atp-nivå har han hittills visat ganska lite. Okej segrar den här veckan dock, och jag tycker att grus egentligen borde passa honom bra.

Otroligt duktiga på att slå på bollen de här två så det borde bli bra spel. Kecmanovic problem är troligen att Schwartzman är ungefär hundra gånger snabbare än honom, så det blir nog svårt att hänga med i längden.

Om ni spelar, välj Bethards odds som precis som alltid är marknadens högsta. Jag har gjort oddsen på matcherna klickbara så ni kan komma direkt till oddsen.

Vad hade jag spelat idag då? Ramos, skulle jag tro.