Inför Rogges comeback

Vi har ju pratat om det i ett podd avsnitt. Lyssna på det. Men nu lite försnack i skrift inför Federer match senare idag.

16:00 Federer-Evans 1,50-2,85 Bethard

Lite roligare med Evans än att det blev Chardy tycker jag. Det var alternativen och Evans vann en tresetare. Evans är i alla fall lite mer sådär att han åtminstone försöker mot bättre spelare. Chardy brukar det mer synas på hur dålig han känner sig när han möter någon som är för bra.

Tre inbördes möten. Annorlunda nog har faktiskt alla varit i slams. 9-0 i set för Federer. I sju av seten har Evans varit chanslös. Men så var det tiebreak i två första seten i Australian Open 2019.

Det ska förstås inte vara några problem för Federer varken kvalitetsmässigt eller spelstilsmässigt. Om man tog Federer, skickade en hiss i huvudet på honom och sen kanske la honom i solen i någon vecka så att han torkade ut och blev allmänt svagare och sämre, då får man Evans, ungefär. Evans har ungefär samma styrkor, minus serven. Han har en forehand, han gillar att attackera och han gillar att böka till spelet. Men man kan som sagt lugnt säga att det inte riktigt är på samma nivå.

Jag tror inte vi kommer få se en frustande Federer som ens försöker gå för fullt idag. Han kommer vara avslappnad, han kommer försöka mjukstarta, och är det någon som är bra på att spela på det sättet så är det han. Med andra ord, goda möjligheter att det kommer fungera bra.

Låt oss hoppas att han ser ut att vara i gott skick helt enkelt, gubben. Det blir kul det här.