Fullt okej start av Federer

Jag tycker siffrorna ljuger lite skulle jag säga. Jag tycker faktiskt det var rätt bra från Federer i första matchen tillbaka.

Att det dröjde nästan tre set innan han bröt Evans, det är förstås inte något som imponerar direkt. Evans är visserligen generellt rätt bra i egen serve, men han har samtidigt inte någon serve att tala om så man ska få bollen i spel. Det fick Federer i alldeles för liten utsträckning och även när bollen var i spel var han inte märkbart bättre än Evans.

Det där är onekligen på minussidan, men jag tycker också det finns plus.

Om man bortser från att han inte riktigt fick ihop det. Det var liksom misstag utspridda på alla delar av spelet. Men samtidigt som misstagen fanns där, serven såg okej ut, han hade rätt bra träff i forehanden, backhanden var inte mycket sämre än vanligt. Kort sagt, det såg helt okej ut, det var bara det att det var lite för osäkert och fladdrigt för att han på ett enklare och bättre sätt skulle få med sig gemen.

Överlag positivt tycker jag blir slutbetyget i alla fall. Jag tycker det syntes att han har en möjlighet att komma tillbaka till en hög nivå. Han såg inte gammal och skröplig ut. Det var snarare så att det helt enkelt osade matchoträning kring honom och det är ju kanske inte så konstigt.