Tveksamt uttåg för Federer

Tveksamt, det är väl det man tänker med några timmars distans till Federers uttåg i Doha.

Han gav upp i mitten av andra set, det var ytterst tydligt. Eller ja, gav upp är väl fel ord egentligen. Han försökte faktiskt vinna in i det sista. Men han gav upp gällande att göra sitt bästa. Han rörde sig inte för fullt överhuvudtaget utan försökte bluffa med sig gemen och matchen så att säga. Det hade kunnat gå, men det var egentligen inte nära.

Vad berodde det på då?

Ingen aning. Ingen uppenbar skada. Han kanske var trött. Han kanske hade ont. Kanske ville han bara inte gå på för hårt i sin första turnering. Man vet inte. Tydligt är i alla fall att han inte riktigt kunde göra sig själv rättvisa och om den första matchen kändes som lite av ett fall framåt så gör den här matchen snarare att det tillkommer en hel del frågor.

Precis efter matchen lämnade han återbud till turneringen i Dubai nästa vecka med förklaringen att han tycker det är bäst att gå tillbaka till att träna. Det ger väl heller kanske inte så många svar.

Fortsättning följer, men slutbetyget av comebacken blir väl av den här matchen tyvärr mer negativt än positivt.

Sen finns det något deppigt över att han förlorar mot just Basilashvili. Basilashvili som inte kunnat spela överhuvudtaget på ett par år. Innan den här veckan hade han fem raka torsk mot De Minaur, Vilella Martinez, Paul, Barrere och Norrie. Ett set tog han på de matcherna. Den bästa spelaren han slagit i år är Arnaboldi, rankad 260 i världen. Det var inte Djokovic han förlorade mot direkt, Federer.