Veckans turneringar

Den här veckan är det 500-vecka och därför, givetvis, vi ska titta på lottningarna.

I Dubai är vi redan igång. Sen igår till och med.

Ingen Federer, han skulle ha spelat. Heller ingen Coric som hoppade av i sista stund. Där får Giustino kliva in och stå över till andra omgången. Bedene var det som vann matchen i första omgången mot Bhambri. Bra match faktiskt. Bhambri har inte spelat på flera år men imponerande duglig nivå trots det. Men smörlottning för Bedene som ramlar in i tredje omgången för Giustino, han vinner knappt matcher på hardcourt ens på challengertouren. På tal om det där med Giustino. Han torskade faktiskt lottningen om att bli första lucky loser mot Albot. Albot som gick in idag och fick stryk av Davidovich. Giustino, som torskade lotten, får nu alltså en friplats till omgång två. Ibland kan tennisen förefalla en gnutta ologisk.

Otroligt många fina matcher att vänta. Jag tror vi får följa den här turneringen lite dag för dag och plocka ut höjdpunkter som vi brukar under de lite större turneringarna. För bredden är väldigt fin, även för att vara en femhundring.

Årets värsta turnering. Det här är nog den tennisturnering jag sett minst av genom åren, alla kategorier.

För det här är en kvällsturnering i Mexiko. Det är väl inte fel kanske att köra en kvällsturnering. Eller jo, det är det. Mycket av det fina med tennisen är faktiskt att den spelas på dagtid och inte konkurrerar med kvällssporterna. Sen kan det vara matcher på kvällarna i vanliga tennisturneringar också, men inte enbart. Här i Kvackapulko spelar man på massor av banor och bara på kvällen lokaltid. Med andra ord, bara mitt i natten svensk tid.

Starkt startfält här också dock, men mja, jag kommer ju liksom inte kolla så inte så spännande.

Isner tillbaka. Oseedad. Det måste varit ett tag sen han var oseedad i en turnering.