Inför tisdagens Dubaimatcher

Hur har vi det med matcher i Dubai idag då? Vi har många, och några som känns roliga.

10:00 Evans-Karatsev 2,10-1,90 Bethard

Otroligt på något vis. För något år sen spelade Karatsev futureturneringar just i den här delen av världen. Han vann dem inte. Han vann strömatcher. Nu ett par år senare spelar han andra omgången i 500-turneringen i Dubai och är favorit mot en spelare som förra veckan pressade Federer hela vägen. han måste själv ha svårt att hänga med i svängarna.

Det jag tycker känns intressant med Karatsev just nu är att se om det är hundra procent att han klivit upp på en helt ny nivå där han är 30 i världen någonting. Eller om han klivit upp och blivit runt 50 i världen, plus att han just nu är i en utomjordisk form. Förstår ni skillnaden? Är det här hans nya nivå, eller kommer han droppa av lite?

Såna svar får man inte på en match men Evans är 28:a i världen nu. Kanske inte riktigt så bra spelmässigt men ska Karatsev vara topp-30, då ska han vara bättre än såna här spelare.

Vad tror jag då? Jag tror att Karatsevs nivå kommer stabiliserar runt eller lite utanför 50-strecket, så jag tror att Evans är lite bättre.

10:00 Hurkacz-Gasquet 1,57-2,65 Bethard

Jättefin match det här också så klart, tyvärr samtidigt som matchen ovan. Så blir det när man trycker ihop en turnering över få dagar där startfältet är stort och bredden fantastisk. Men det är ju precis så man vill att det ska vara så varför klaga.

Kraft mot variation, det blir alltid roligt. Jag tycker Hurkacz nivå känns oerhört fladdrig för att vara en så bra spelare. Han har fått till några få riktigt bra turneringar som gör att han är högt rankad men hur bra är han egentligen? Jag tror att farbror Gasquet mycket väl kan trolla bort honom idag.

13:00 Rublev-Ruusuvuori 1,16-6,50 Bethard

Nu är det 500-turnering igen och då är ju Rublev oslagbar som alltid. Fyra raka har han vunnit, det är rätt otroligt.

Ruusuvuori är överskattad, det vet de flesta att jag tycker vid det här laget. Han gjorde faktiskt en riktigt bra match igår mot Thompson, bland det bättre jag sett honom spela. Och då var han ändå inte alldeles långt ifrån att förlora. Jag tycker det är så vansinnigt valpigt att ja, låt oss säga att jag ser en lite mer begränsad storhet i honom än många andra.

Hur går det här då? Ruusuvuori lever högt på att han slår relativt hårt i ett relativt högt tempo. Han är emellertid svag i hörnen och det är inte jättelätt att slå Rublev om man är svag i hörnen, så mycket kan man väl slå fast.

16:00 Goffin-Nishikori 1,68-2,40 Bethard

Man får väl tillfälligt plocka bort Goffin från listan över spelare på dekis efter att han vann en turnering nyligen men ändå, det är påtagligt att det här är två spelare som nog önskar ganska mycket att de kunde få komma tillbaka dit de var för några år sen.

De har inte mötts sen 2015 de här två. De har faktiskt bara mötts 2015. Tre matcher då, tre raka för Nishikori. Goffin vann bara ett set och var i de flesta set chanslös.

För mig är Nishikori den så mycket större spelaren men han är också den som är längst ifrån sin högsta nivå just nu så Goffin är väl lite favorit, det är rimligt.

Bara ett år mellan de här två i ålder förresten. Det känns som Nishikori varit med lite längre så att säga. Men han är bara 31 år gammal. Goffin 30 år.

Likadana spelare. Det är tempo, det är fart, det är bollande. Det är inget servande, inget annat. Ofta blir matcher mellan likadana spelare tråkiga men när de spelar såhär kan det ändå bli väldigt kul. Det kommer smälla bra på bollen.