Beviset på att det funkar

Jag har ju hackat en del på att man låst rankingen men nja, jag får göra helt om här. Zverev säger det ju. Han menar visserligen tvärtom, men det blir ju faktiskt lite komiskt.

Det skulle vara magstarkt att säga att Zverev inte kan spela tennis, men när man jämför honom med Federer är det inte långt ifrån. Han är en vansinnigt begränsad spelare som lyckats vrida till sitt spel så att han blivit topp-10. Han har ramlat fram till en Grand Slam-final, han har vunnit slutspelet. Kort sagt, han har såhär långt fått ut helt vansinnigt mycket av sin unga karriär. Jag tror att det där kommer jämna ut sig lite grann, och jag är inte övertygad om att han alltid kommer ligga topp-10. Jag har väldigt svårt att de att han kommer vinna en stor titel, och så vidare.

Så, jag har ju missuppfattat det. I själva verket är det så klart en skitbra idé att låsa rankingen. För helt ärligt, det borde finnas en spärr som säger att så länge Federer spelar tennis ska han ligga före Zverev, allt annat är fullständigt orimligt. Han ska inte behöva spela för att ligga för Zverev. Zverev ska inte kunna ligga före Federer, det ska vara en grundbult i hela systemet.

Sen skulle man kunna komplettera med att Djokovic alltid ska ligga etta oavsett vilket, men det kan man göra lite som man vill. Att Federer ligger före Zverev är viktigast.

Att han är dum i huvudet är en annan sak. Zverev alltså. Det här är liksom så otaktiskt. Han har lite samma syndrom som Djokovic. Han vill så gärna vara älskad, och kämpar så hårt för att vara det. Han förstår inte heller varför inte folk älskar honom vilket är fascinerande korkat. För vid sidan om att han försöker verka som en skön kille gör och säger han konstant saker som är omöjliga att göra annat än att förakta. Det är som att han tror att 90% idioti och 10% påklistrad trevlighet ska funka vilket är otroligt märkligt.