Speltips inför Dubaifinalerna

Bra spel på båda finalerna i Dubai idag tycker jag. Häng med.

13:30 Cabal/Farah-Mektic/Pavic 2,50 Bethard

Bättre klass på dubbelfinalen än på singelfinalen kan man ju säga. Mektic/Pavic har varit överläget bäst av alla par i år. Otroligt sällsynt faktiskt att ett par är så överlägset som de varit. Det var väl bröderna Bryan när de var på topp som senast var så klart bäst. De har vunnit tre turneringar och varit i final i en. Och så torskade de i kvarten, vilket i dubbel är andra omgången, förra veckan. Det är så mycket mindre marginaler i dubbel att titlarna brukar spridas väldigt mycket mellan paren så som sagt, detta är ovanligt. De har också sett otroligt bra ut spelmässigt, så det är inte så att de snubblat med sig titlarna. Pavic har varit en av de bättre dubbelspelarna i ett gäng år nu. Mektic, han spelade på challengertouren för bara några år sen. Otrolig utveckling där och när han nu fått en bättre partner har han växt ytterligare.

Så, verkar det så listigt att spela emot dem?

Det är ju oddsen som det handlar om och här är de alldeles för stora favoriter.

Colombianerna Cabal/Farah blev avstängda för ett par år sen. Orsaken var att Farah hade ätit väldigt, väldigt, starkt och gott kött. Så pass att han råkade bli dopad. Sånt som händer så att säga. Jag önskar att mitt kött var preparerat på det sättet. Jag äter mycket kött. Jag skulle kunna utvecklas hur mycket som helst om jag bara fick det där riktigt starka köttet. Farah blev avstängd, Cabal försökte lite halvhjärtat med olika partners, men de försvann helt enkelt och tappade sin ranking och lite av sin nivå också. Det man ska veta dock. Innan det där köttet var de överlägsna världsettor. Nu är de på väg att hitta formen igen. De är inget brödgäng direkt, kort sagt.

Jag tror de här paren är väldigt nära varandra i nivå. Finalen är vidöppen. Och då spelar man 2,50 här på Bethard.

16:00 Harris-Karatsev 3,00 Bethard

Harris mot Karatsev i en 500-final. Jag såg att någon skrivit en kommentar i vår eminenta Facebookgrupp om att jag skulle försöka förklara om detta är det nya normala. Att det inte längre är Nadal och Federer som spelar 500-finaler utan snarare Harris och Karatsev. Gå med i Facebookgruppen förresten. Den heter kort och gott Tennisen där.

Hur är det då? Är detta det nya normala eller är det inte det?

Jag tror ju tyvärr att det är det. Av ett par orsaker.

De börjar bli gamla, gubbarna. 500-turneringar, de kunde inte bry sig mindre. De kommer antingen inte vara på plats eller vara på plats och inte bry sig. Detsamma kommer gälla mastersturneringar i ganska stor utsträckning, tyvärr. De största spelarna kommer bry sig fyra gånger per år under de sista åren av sina karriärer och det får vi bara svälja helt enkelt. Det är som det är. Sen kan vi hoppas på att de yngre spelarna kommer leverera även i mindre turneringar. Som att Tsitsipas och Zverev är i final i Kvackapulko. Men det kommer också bli såhär lite för ofta.

Nu tycker jag visserligen att de här två i någon mån är värda sina finalplatser. Harris har krånglat sig fram på ett otroligt imponerande sätt. Jag förstår mig inte på honom överhuvudtaget. Jag tycker att han i grunden är helt värdelös. Men han har ändå bra grunder. Han har en bra serve, han rör sig ganska bra. Han kan spela. När allt faller på plats kan han vara en bra spelare och det har han varit den här vecka. Karatsev, han är ju bra. Det är inga tveksamheter där. Som han träffar bollen alltså. Det är så otroligt rent och han håller aldrig igen. Jag tror att många spelare kommer lära sig av hur han slagit igenom. Gå för slagen själv, överlåt det inte till motståndaren, det är sättet att göra det nu för tiden.

Varför spelar man Harris då?

Jag tycker båda två imponerat som bara den. Karatsev är absolut den större spelaren i mångt och mycket men Harris har slagit bättre spelare på sin väg fram totalt sett och jag är inte alls så säker på att det här bara blir någon slags transportsträcka för Karatsev. Har man slagit Thiem, Nishikori och Shapovalov, då darrar man inte när Karatsev står på andra sidan nätet.

Klicka på oddsen i matcherna för att komma direkt till just oddsen.