Speltips inför Miamikvalet

Idag börjar kvalet till Miami. Ingen kioskvältare precis. Om man inte kom in i den här mastersturneringen med alla avhopp kommer man näppeligen in i någon mastersturnering i framtiden heller. Men chansen att kvala finns ju som alltid.

Och här, ett bra odds från kvalet.

18:00 Cressy-Escobedo 1,80 Bethard

Minns ni Escobedo?

Han är lika gammal som Elias Ymer, 96:a. Eller ja, man kanske snarare ska säga lika gammal som Medvedev. I alla fall, i 20-årsåldern var han inne på atp-touren och hade en ranking på 67 i världen. det var lite konstigt, dels för att han i 20-årsåldern såg ut att vara i 30-årsåldern, men kanske ännu mer, han blev topp-100 med marginal utan att ens vara i närheten av att vara det spelstyrkemässigt. Han ramlade på något sätt in på topp-100 beroende på en blandning av form och flyt i lottningarna. Det slutar sällan väl när det går sådär fort. Det är faktiskt en rejäl risk att man kommer in på atp-touren för lättvindigt om man inte är bra nog. Det var aldrig Escobedo. Det finns flera spelare som råkat ut för det syndromet. Exempelvis Farah, världsettan i dubbel. Han kom ut från college och kunde inte förlora. I singel alltså. Men sen när han rankades som en av de bästa på challengertouren kom verkligheten i kapp och det visade sig att han inte var någon superbra spelare. Sen blev han skadad också, precis som Escobedo varit. Och så började han spela dubbel, och det gick bra. Men som sagt, att det går för lätt en tid är inte alltid en fördel.

Sidospår. Kan man kalla det där.

Escobedo har vart nere fullständigt på botten och knappt vunnit matcher på challengertouren. Senaste året lite bättre och han är nu runt 200 i världen i alla fall. Men vägen mot att ta sig tillbaka till att ens bli en av de bättre på challengertouren är lång och han har den senaste tiden harvat på grus i Sydamerika.

Cressy har en märkligt låg ranking. Han har spelat som en av de bästa på challengertouren länge men han lyckas inte ta de där sista 50 rankingplatserna för att komma in på atp-touren. Det där kommer dock ordna till sig. Det är själva motsatsen till det där syndromet att man ramlar in på en nivå man inte klarar. Cressy är bra nog för atp-touren men han måste kämpa ytterligare en tid för att få till sin ranking. Likhet med Farah förresten, men tvärtom. Likheten är att de båda gick i skolan lite för länge och därmed tappade några viktiga proffsår. Farah hade mycket väl kunnat vara en singelspelare på atp-touren om han inte gått i skolan. Cressy, där får vi se hur det slutar men också kan kom igång med sitt proffsspel sent. Han är bara ett år yngre än Escobedo exempelvis men Escobedo har redan hunnit med både att vara uppe på atp-touren, fallit igenom, och nu på väg upp igen. Escobedo har varit proffs fem år mer än Cressy.

För mig är det lite klasskillnad mellan de här två och jag förstår faktiskt inte att oddsen är jämna. Cressy klart bättre och klar favorit.

För att spela matchen direkt här på Bethard, klicka på oddset ovan.