Inför första Miamidagen

Idag drar vi igång. Det tidsmässiga avståndet mellan Australian Open och Indian Wells brukar vara det tråkigaste och längsta på hela säsongen normalt sett när det gäller tid mellan stora turneringar. Nu spelades ju Australian Open lite senare i år. Miami är ju inte Indian Wells som blev inställd och Miami väl kanske ingen stor turnering denna gång riktigt. Men, trots allt dessa men. Miami är denna gång starten på tennisens mest intensiva säsong. Först Miami, sen smygstart på grussäsongen. Sen grussäsongens högsäsong så att säga med mastersturneringar på löpande band och sen Franska Öppna. Wimbledon efter det och sen US Open. I år också OS mitt i allt det där, kanske. Så nu kommer det bli drag ett tag kan man ju säga.

Första omgången i Miami idag. De seedade spelarna står över, men första omgången och även om klassen är sämre än vanligt, det är ju kul det här ändå så klart. Inget snack om saken.

Massor av matcher idag men jag plockar ut de jag hittar lite större intresse i av olika anledningar.

16:00 Nishioka-Norrie 2,70 Bethard

Här intresse pga att jag tycker att man med gott samvete kan satsa en slant. Nishioka är formsvag. Jag har lite svårt att förstå varför han faller så djupt ibland formmässigt. Jag tycker inte det ska behöva hända honom. Han har ett i grunden så väldigt stabilt spel och vad är det som ska behöva gå fel liksom?

Norrie tvärtom. Han har vunnit många matcher på sistone. Men jag förstår inte helt hur. Jag tycker inte han har så mycket.

Norrie 56 mot Nishioka 66. Norrie bättre rankad, men för mig är Nishioka den bättre spelaren av dem. 2-1 för Nishioka i de inbördes mötena också. Fullt rimligt tycker jag. Han är den bättre bollaren och Norrie har inte mycket till serve som betyder något.

Formen för Norrie till knapp favorit här men oddset på Nishioka är på tok för högt. Är han i okej skick så är han bara för bra för Norrie.

17:30 M.Ymer-Tabilo 1,71-2,40 Bethard

Möttes i Davis Cup i Stockholm de här två förra året. Måste varit precis innan allt bröt ut. Jag minns matchen. Tabilo var bättre men klarade inte riktigt att hålla stabiliteten och Ymer kunde slinka förbi och vinna. Tabilo hade då precis börjat visa sin potential. Sedan dess har han mer och mer etablerat sig som en rätt bra spelare.

Tabilo kvalade in här och slog ett par klart dugliga spelare. Han är nog på väg upp i form.

Ymer kommer från den där anskrämliga matchen mot Vesely i Frankrike senast. Innan dess succén i Australian Open förstås.

Jag tycker Ymer känns väldigt oklar nivåmässigt, men han får chansen att visa här att han är på väg upp igen och en superchans givetvis. Att få en motståndare som inte är topp-150 i världen i första rundan av en mastersturnering, det är en grym chans.

Matchbilden då?

Tabilo har en lite obehaglig spelstil för Ymer för han trivs med att själv sätta fart på bollen och han gör det ibland riktigt bra. Han är inte den där motståndaren Ymer vill ha som han kanc lura in i ett malande där han till slut är mer bollsnål. Tabilo vill ha mer pang pang och det kommer han kunna få.

Helt upp till Tabilo skulle jag säga vilket förstås är lite konstigt eftersom Ymer är den mycket högre rankade spelaren. Men gör Tabilo en bra match i paritet med vad han prestera i kvalet, då tror jag tyvärr han vinner.

20:30 Pospisil-McDonald 2,05-1,95 Bethard

Det är höga odds hos Bethard. 2,05-1,95, vet ni hur många procent återbetalning det är på det? Det är 100% kan jag tala om för er. Eller rättare sagt 99,9999999 osv procent. Jag vet inte varför det blir såhär ibland faktiskt. Det ska ligga mellan 98 och 99 procent någonting men ibland blir det fel, och det blir såhär snudd på overkligt bra. Som här då. Så om man känner för lite riskminimering går det förstås bra att spela på båda spelarna. Ska man givetvis inte göra nej, helt meningslöst men ja, bra odds.

Det här är antagligen första speldagens bästa match. Finns några bra matcher i övrigt också men den här hade nog jag valt. Den bästa matchen skulle varit Harris, som ju var i final i Dubai, mot Murray. Men farfar Murray sträckte lårbenshalsen precis innan turneringen så ingen start för honom. Tidsfråga innan han blir just farfar förresten. Var det fjärde barnet han fick nyligen? Oerhört produktivt. Vet inte om barnet nedan räknas. Enligt internet ska det här vara hans son. Jag vet inte riktigt, någon annan får ta det där vidare. De senaste åren har han i alla fall varit väsentligt bättre på att producera barn än att spela tennis.

Pospisil-McDonald var det. Pospisil har varit skadefri i ett par år nu nästan. Sällsynt. Och han har etablerat sig som en bra spelare. McDonald är mycket starkt på väg tillbaka efter att ha haft stora skadeproblem han också. Två topp-50-spelare spelstyrkemässigt skulle jag säga. McDonald bättre i spelet, Pospisil är den av dem som har en serve. Kanske tråkiga figurer men bra tennis ska det bli.