Otroliga matcher under onsdagen

Det var ett gäng lite osannolika matcher första dagen. Eller framför allt en kanske, men också några riktigt sevärda.

Norries vinst över Nishioka var väl den mest annorlunda. Norrie krossade Nishioka i första, Nishioka vände på steken och hade 5-2 i skilje med dubbelbreak. Men förlorade till slut, kanske inte utan strid, men inte långt därifrån. Det allrså mest anmärkningsvärda är väl att Norrie såg ut att tro på seger när han låg under 2-5 i skilje. Det beror ju på att Nishioka inte har någon serve så klart, men han har också fått en aura av att vara lite loser när det hettar till och det verkar de andra ha märkt.

Den bästa matchen var den mellan Gaston och Köpfer så kul att de tog med lite bilder därifrån i höjdpunktsklippet. Vilket betongförsvar han har alltså, Gaston. Sen kanske inte Köpfer är planetens smartaste spelare men ändå, fin match var det.

Jag har svårt att förstå att inte Alcaraz är lite bättre redan nu. Jag tycker det ser så övermänskligt bra ut, men kanske att han väljer fel slag lite för ofta. Ruusuvuori, ja han vinner matcher, men inte fan ser det Alcaraz-bra ut när han spelar, det gör det inte.

Utanför höjdpunktsklippet slog Mikael Ymer Tabilo enkelt. Tabilo hade inte gjort hemläxan. Han spelade i ett jämnt, högt tempo och hade inte vett att styra över tillräckligt mot Ymers forehand. Sen funkade faktiskt Ymers forehand bra igår, så hade nog inte hjälpt kanske, men han försökte inte ens som man ska göra mot Ymer, Tabilo. Dumt. Ymer går nu mot Basilashvili som seedad spelare. Vilken supermöjlighet.

Titta tillbaka om några timmar för försnack till torsdagens spel.