Inför fredagens spel

Fredag! Och nu ska det bli lite bättre matcher, eller hur?

Kanske inte så mycket klockan 16 om man ska vara alldeles ärlig. Opelka-Popyrin är väl den man väljer sett till spelstyrka och jämnhet men hur kul är de där två då? Inte mycket kan man väl säga som svar på den frågan.

Höjdpunkten för oss svenskar är väl Ymers match mot Basilashvili. En jättechans om man frågar mig. Basilashvili vann i Doha. Jag tror inte någon någonsin kommer kunna förklara för mig hur en sån sak händer. Han är liksom konstant värdelös, men så gör han en eller två jättebra veckor per år. Högst troligt att han nu är nere på sin odugliga nivå igen och man ska veta det, under stora delar av det senaste året har han knappt ens hållit challengerklass. Osäker rackare, Basilashvili. Han slår hårt. Han spelar med små marginaler. Men han är hopplöst osäker. Det borde ju passa Ymer jättebra. Det är i någon mån upp till Basilashvili. Spelar han bra har han all kraft i världen att panga bort Ymer men har han en sån där normal, usel dag, då vinner Ymer matchen. Tycker absolut man ska spela Ymer där, givetvis till högst odds i världen hos Bethard.

Lu som motståndare för Medvedev. Nja, det blir nog inga stora problem nej. Tror Lu egentligen lagt av men att han mest åker runt och mjölkar turneringar på sin skyddade ranking.

Gaston är underhållande, men antagligen för dålig för att hota Sinner, eller? Jag tycker dock det finns en lite intressant grej med spelstilarna där. Sinner har onekligen den bättre serven av dem, men är den så bra att han får så mycket utdelning mot Gaston. Och när bollen är i spel, kommer inte Gaston kunna stå upp rätt bra där? Jag tycker man kan hålla ett öga på den.

Harris-Bautista kan väl vara dagens bästa match kvalitetsmässigt. Om nu Harris är så bra som det verkade i Dubai senast vill säga. Men roliga, det är de inte.

Det är väl vad jag kommer hålla koll på i alla fall. Mycket nöje.