Inför söndagens spel

Favoriterna höll i stor utsträckning under lördagen och det gör att vi nu kanske kan få lite drägliga matcher framöver. Tredje omgången idag och imorgon.

17:00 Bautista-Struff 1,37-3,45 Bethard

Det känns väl som att Bautista är lite för listig för Struff på något sätt. Struff måste panga väldigt många gånger för att ta sig igenom och jag vet inte riktigt om han har så många pilar i sig.

Oddsen sitter som de ska skulle jag säga. Den här kan man låta bli.

17:00 Felix-Isner 1,50-2,90 Bethard

Isner har varit borta så mycket senaste åren att han liksom inte fått börja tampas med barnen som kommit upp på touren men nu spelar han igen och här får han ta sig an Felix. Känns väl ganska väl anpassad för att möta Isner, Felix. Han har en serve vilket gör att Isner inte kan attackera honom där och i övrigt är han extremt noggrann, det ska man vara när man möter Isner. Men Isner har vunnit ett par matcher nu och Isner måste alltid respekteras i de amerikanska turneringarna. Någonstans får man väl också tänka att Felix är knappt topp-20 i världen spelstyrkemässigt. Snarare topp-30. Vad är då Isner om han inte ges någon chans i den här matchen? Topp-40?

Jag tycker oddset på Isner är för högt. Den här kan man absolut spela.

18:30 Khachanov-Sinner 2,50-1,62 Bethard

De möttes i US Open förra året. Då föll Sinner ihop fysiskt men höll ändå på att vinna. Sen inför Australian Open i år. Sinner vann en mycket jämn match. Sinner den säkrare av dem, Khachanov med den bättre serve och större kraften. Ganska lika, men ändå olika. Det känns som att det här ska gynna Sinner. Han kan stå och hålla i lite mer medan Khachanov måste göra mer med bollen. Vem är bäst då? Otroligt tveksamt skulle jag säga. Sinner överskattad ofta lite grann. Alla vet att han kommer bli mycket bättre än Khachanov men inte så givet att han är det nu.

Oddsen? Ska man spela så måste man spela Khachanov, och jag tycker nog man ska göra det också.

20:00 Medvedev-Popyrin 1,12-7,75 Bethard

Ganska bra lottning och ganska bra spel av Popyrin hit. Och han har nog blivit lite bättre till den här säsongen. Född 99 och han var på gång redan för ett par, kanske tre år sen. Men han har fastnat en aning och det var något år då han inte alls blev bättre. Men nu som sagt på väg uppåt. Han vann sin första atp-titel i lingonturneringen i Singapore och han lär nu stanna på atp-touren. Otroligt ospektakulär men bra serve och fullt okej i spelet. Medvedev? Han är som tidigare sagt spelaren att slå i den här turneringen och att han ska förlora mog någon som är så otroligt mycket sämre på allt som Popyrin är, inte troligt förstås.

Oddsen kan man nog lämna här. Det är sådär de ska sitta.

20:00 Ruusuvuori-M.Ymer 1,54-2,75 Bethard

Ruusuvuori ett år yngre men ett år bättre, eller? Lite högre rankad just nu och det känns väl som att han kört om Ymer lite i spelstyrka också. Tittar man på Ruusuvuoris matcher hittills i den här turneringen, en sån nivå kan faktiskt inte Ymer hålla. Sen beror det ju lite på spelstilar också. Ymer är väl lite motsatsen till spektakulär så att säga. Men det känns som att Ruusuvuori är den bättre spelaren och framför allt att han kommer vara det i framtiden. Norge har en spelare som kommer vara bättre än vår bästa i många år och Finland har det nu också. Jag höll på att säga att danskjävlarna åtminstone inte har det men det börjar väl bli en sjuk kantboll på det. Holger Rune har börjat vinna matcher på atp-nivå och i sommar är nog han också bättre än Ymer kanske. Islänningarna, vi klarar dem i alla fall.

Jobbigt spelstilsmässigt det här för Ymer. Ruusuvuoris försvar är vekt än så länge. Hans attackspel ser faktiskt fladdrigt ut, men det är det inte. När han får tid på sig är han väldigt säker trots att han kan sätta ordentlig fart på bollen och det känns väl kanske tyvärr lite mardrömslikt för Ymer det här. Sen är det kanske också lite så att Ruusuvuoris är lite för medveten om Ymers stora svaghet för att inte utnyttja den. Jag tror detta blir jobbigt trots att Ruusuvuori egentligen inte är oöverkomlig för Ymer när det gäller spelstyrka.

Oddset på Ruusuvuori kanske är någon hundradel högt men jag vet inte. Jag tycker oddsen sitter ungefär som de ska.

21:30 Fritz-Norrie 1,60-2,60 Bethard

Kul! Nej, det tycker jag inte alls. De skulle kunna ställa upp två nymålade plank på varsin sida om nätet så kunde vi sitta och studera torkningsprocessen. Det hade varit jämförbart ur underhållningssynpunkt. Jag tycker Norrie imponerat stort, och det här borde inte alls passa honom dåligt. Jag tror han kommer vara lite bättre än Fritz i spelet. Sen är bara frågan hur mycket utdelning Fritz får på sin klart bättre serve.

Jag tycker nog oddset är lite intressant på Norrie här faktiskt.

01:00 Bublik-Duckworth 1,52-2,80 Bethard

De här två har faktiskt en sak gemensamt. En ovanlig sak. Deras förstaservar är väldigt osäkra. Nästan alla spelare har lika säkra förstaservar. Det vill säga, de får in lika många procent förstaservar varje dag och de ligger också runt 60%. De här två, de tar i allt de har hela tiden och försöker pricka linjerna varje gång. Därför känns det som att de ofta har rätt låga förstaserveprocents. Man kan säkert kolla i någon statistik om det stämmer eller inte. Serven är i alla fall bådas vapen och sen försöker de spela lite grann också. Inte de roligaste filurerna kanske om man frågar mig. Bublik borde vara underhållande med allt sitt trams men det blir liksom inte särskilt kul ändå.

Oddsen sitter absolut som de ska.

02:30 Tiafoe-Lajovic 1,54-2,75 Bethard

Inget som får en att offra nattsömnen kanske. Tiafoe är bättre än vad jag förstår och på hardcourt ska han förstås slå Lajovic. Lajovic som för övrigt gått från att enbart kunna spela på grus till att vara nästan lika bra på hardcourt. Det är rätt bra gjort.

Jag skulle aldrig spela Tiafoe till det här oddset. Jag tycker de är jämna. Men så är jag heller inte trovärdig när det gäller Tiafoe. Jag förstår mig ju inte på honom.