Inför måndagens Miamispel

En liten stund kvar bara och hög tid att titta till vad vi har för godbitar framför oss under kvällen i Miami.

Raonic-Humbert är en fin match i det här skedet av en turnering. Humbert, är han lite på väg ner i form kanske? Och visst ska Raonic vara den bättre spelaren men hur ofta floppar han inte? Serveinriktat kommer det bli i alla fall. Nyckeln för Humbert blir nog att få duellerna i sina egna servegem enkla och korta. Släpper han in Raonic för mycket i spelet där kommer Raonic alla enkla gem bli för jobbiga för honom.

Jag tycker oddsen sitter ganska mycket där de ska. Jag hade hellre spelat Humbert till dessa odds, men det är marginellt.

Det ska bli intressant att se vad Cilic kan göra mot Musetti. Han är inte jättebra just nu, så mycket kan man säga om Cilic. Men på hardcourt, kan Musetti verkligen vara så bra att han slå Cilic utan problem? För bara någon dryg månad sen hade Cilic stått i 1,30 någonting i den här matchen då Musetti då hade visat noll och intet av kapacitet på hardcourt. Nu har det ändrats mycket, men frågan är om han haft lite flyt eller om han redan är så extremt bra. Jag tycker det känns intressant spelstilsmässigt för Cilic och jag tror han har en riktigt bra chans att vinna. Jag tror inte att Musetti är riktigt så bra som hans resultat på slutet visat.

Oddset har sjunkit massor på Cilic under dagen och nu är väl oddsen kanske rimliga. Men jag har en god känsla av att Cilic vinner så ja, varför inte.

Shapovalov-Hurkacz, också en fin match. Frågan är väl egentligen hur bra Hurkacz är. Jag tycker han rätt sällan får till det, och han har fått med sig ganska bra med poäng från att han gått bra i enstaka turneringar där lottningen öppnat sig för honom. Shapovalov är för mig mycket bättre, men han är samtidigt inte att lita på överhuvudtaget.

1,51 på Shapovalov, kanske inte så tokigt faktiskt.

Fucsovics är trött på att möta Rublev. Han får göra det hela tiden och han är chanslös varje gång. Inget konstigt med det. Han kan inte göra något för att hindra Rublev utan han kan bara stå där och hoppas att Rublev har en usel dag.

1,16 är nog ungefär vad Rublev ska stå i.

Det blir ingen servefest mellan Schwartzman och Mannarino, så mycket kan man säga. Frågan där är egentligen bara om Svarre kommer störas av Mannarinos flacka, konstiga spel. Svarres kraft är överlägsen och han är också säkrare än Mannarino. Så mycket talar för att det ska kunna gå enkelt för Svarre men man vet aldrig riktigt vilka spelare som klarar och inte klarar Mannarinos spelstil.

Sett till oddsen skulle jag nog ta chansen på Mannarino om jag tvingats välja med de här oddsen.

Karatsev, hur bra är han? Korda är en spelare som folk älskar just nu. Folk som spelar på tennis alltså. Han står i väldigt låga odds sett till sin spelstyrka om man frågar mig. Ändå är Karatsev alltså monsterfavorit. Han värderas som en topp-20-spelare Karatsev. Det kanske han är. Jag tycker Korda sett riktigt bra ut i sina senaste matcher. Han har säkerheten för att mäta sig med Karatsev. Men sen är det ju så att Karatsev träffar bollen megabra just nu och frågan är väl helt enkelt om han inte bara är bättre än Korda.

Men, till de här oddsen hade jag spelat Korda.

Sonego och Galan, extremtråkiga och svaga för att vara såhär långt fram. Jag kommer inte att titta.

Och så avslutas speldagen med det som väl är den bästa matchen. Nishikori är långt ifrån sin högstanivå, men jag tycker han börjar se ganska vettig ut. Det är dock skillnad mellan att vara runt femma i världen som är hans högstanivå och att vara vettig. Tsitsipas är den som ligger på den plats på rankingen där Nishikori legat när han varit som bäst och därmed ska Tsitsipas så klart vara bättre. Sen är det ju något i mig som säger att Nishikori även i dagens tappning är bättre än Tsitsipas när bollen är i spel, men Tsitsipas har ju onekligen en rackarns förmåga att vinna matcher och det lär krävas en del från Nishikori för att han ska skrälla.

Lite lockar oddset på Nishikori ändå, det tycker jag.