Måndagens höjdpunkter

Jag är tillbaka. Efter en helg i radioskugga mer eller mindre kunde jag igår följa spelet som vanligt och här har vi lite bilder från måndagen.

Det var väl ingen skräll att det skulle bli sådär kanske. Nishikori nästan lika bra, men när det väl ska avgöras är han inte riktigt på samma nivå som Tsitsipas. Det hade blivit mer intressant om Nishikori för några år sen då han var överlägsen Tsitsipas nuvarande nivå rent spelstyrkemässigt. Då hade det varit kul att se hur grejerna hade stått sig mot varandra. Nishikoris överlägsna spelstyrka, Tsitsipas överlägsna mentala förmåga. Men nu, när det var jämnt spelmässigt, då vinner förstås Tsitsipas.

Fucsovics har gett upp när det gäller Rublev. Det enda lite märkliga man kan notera är att när det blir sådär, att man ger upp. Till slut brukar man ändå lyckas slå den där motståndaren som man inte kan slå. Kolla bara på Söderling som gav upp fullständigt mot Federer, men en gång vann han. Tycker det känns lite sympatiskt på något vis. Att han bara accepterar att det inte går, Fucsovics. Jag tror inte Rublev tycker att han är så jättebra så att säga.

Hurkacz släppte liksom aldrig trycker mot Shapovalov. Han hade press precis hela tiden och Shapovalov hamnade alldeles för ofta i ett rent transportbollande och där är han ju inte särskilt bra. Där är däremot Hurkacz bra. Hurkacz fick matchen exakt dit han ville och det bäddade för skrällen.

Precis det här jag menar när jag pratar om Karatsev. Jag tror att det också finns en normal version av honom. En version som fungerar ungefär som den fungerat under hela hans karriär, att han mest bara står och missar. Jag tror inte han är bra nog för att över tid vara så bra med de extremt små marginal han har i sitt spel. Han kommer ofta vara det, men inte varje dag. Igår föll han igenom, men jag tror han som sagt kommer göra det ibland för spelar man sådär svårt, då krävs det inte mycket för att allt bara ska haverera.

Lite märkligt att de inte tog med Cilic-Musetti bland höjdpunkterna. Inte så kul när gullegrisen blir avslöjad kanske. Det känns som att man så gärna vill att det ska komma fram nya hjältar att man låter bli att visa hur det verkligen är. Han såg otroligt juniorig ut igår, Musetti. Cilic är en av de tyngsta spelarna man kan möta och helt ärligt, han körde över Musetti som en ångvält igår. Musetti kan skrälla, men han är inte stabil på att slå spelare på den nivå han gjort senaste veckan. Faktiskt inte ens i närheten. Men nu är det grus, och det gynnar honom massor så det ska bli extremt intressant att följa. På grus kan han redan närma sig toppen. På hardcourt, nja, det är nog en bit kvar.

Raonic slog Humbert ganska enkelt. Humbert har inte den där riktiga toppformen just nu och då räcker han inte till mot såna motståndare.

Och Sonego slog Galan, vem fan bryr sig om det…

Det var gårdagens matcher det. Ikväll åttondelar. Vi hörs inför det, vänner.