Svenskmatcher i Marbella idag

Nästa veckan drar atp-touren igång med sitt spel på grus men på challengertouren har grussäsongen redan varit igång i några veckor. Den här veckan spelar man i Marbella och två svenskar igång under dagen.

11:00 Elias Ymer-Barranco 1,48-2,50 Bethard

Elias Ymer kvalade in till Australian Open, en ganska stor skräll egentligen men chanslös mot Schwartzman där. Han har också förlorat direkt i sina andra två turneringar i år. Förturneringen till Australian Open mot Simon och sen i en challenger mot Kamke. Jag tycker Ymers nivå känns oerhört tveksam. Han hade först lite flyt mot Husler och skrällde sen mot Daniel i kvalet men i övrigt, kanske inte så bra ändå. Att han blev överkörd av Kamke häromveckan, det andas inte form direkt. Han kommer hit med rätt oklar form, eller nivå kanske man ska kalla det. Hur bra är Elias Ymer egentligen? Otroligt svårt att svara på. Han är ingen toppspelare på challengertouren just nu kan man ganska enkelt säga. Är han en medelspelare på challengertouren? Kanske. Han har emellanåt stora problem med säkerheten i sitt spel nu för tiden, och frågan är om grus fortfarande är hans bästa underlag. Det vet man inte heller.

Barranco är en spanjor som är ett par år yngre än Ymer. Han har synts från och till på challengertouren senaste åren men vinner inte många matcher. Lite bättre i dubbel där han på grus däremot kan vinna matcher. Kort sagt, han är rätt medelmåttig. I år har han spelat jämna matcher mot spelare som är bättre mot Ymer, men inte vunnit dem.

Jag tycker ändå att Barranco känns som en intressant motståndare för han är rätt säker, och det är just säkerheten och det offensiva spelet som det är enorma frågetecken kring vad gäller Ymer numera. Barranco kommer inte hjälpa honom utan Ymer kommer nog behöva föra spelet här. Det ska bli spännande att se hur det går.

Om man ska spela? Jag tror tyvärr det är rätt stor risk att Ymer förlorar matchen.

14:00 Daniel-Leo Borg 1,01-12,00 Bethard

Jag tycker det blir lite löjligt det här. Om jag varit Leo Borg, och familjen runt honom, så hade jag försökt se till så han inte åkte snålskjuts på sitt namn utan får slå sig fram på sin egen väg. Så gör man inte utan man fortsätter acceptera wildcards till turneringar han inte ens är i närheten av att duga för. Det finns ingen som helst mening med detta. Det här är en challengerturnering med professionella spelare. Det finns ingen spelare i startfältet som Borg har chans mot. Om han skulle gå ner på futuretouren, där det spelar halvprofessionella spelare, så skulle han kunna vinna någon enstaka match, mer än så är det inte. Och att man trots det väljer att göra såhär, jag tycker det är att skjuta sig i foten något alldeles oerhört.

Han lär få jaga strögem här.

Matcherna går att se gratis på livestream.com/atp.