Inför onsdagens matcher

Två kvartar per dag över två dagar. Det funkar om det är en slam. Det funkar om världens åtta bästa spelare gör upp. Men det funkar ju ärligt talat inte när det är Bublik och Korda som är kvar. Det blir två ganska torftiga tennisdagar nu onsdag och torsdag.

21:00 Sinner-Bublik 1,36-3,45 Bethard

Enda inbördes mötet för bara någon vecka sen i Dubai. Sinner vann en tresetare då.

Han är oberäknelig, Bublik. Vissa gillar nog hans uppsyn, hans sätt att vara. Man kan tycka att han är skönt avslappnad. Jag känner väl mer att det är lite patetiskt att man är så bra men aktivt väljer att vara sämre för att man inte koncentreras sig. Lite som med Kyrgios. Det är liksom inte coolt att förlora på att man inte gör sitt bästa. Det är heller inte coolt överhuvudtaget att vinna på det sättet.

Sinner, han är kanske inte så cool han heller. Men han är i alla fall en riktig idrottsman.

Bublik oberäknelig som sagt. Han har kapacitet. Han har den klart bättre serven av de här två. Men jag har svårt att se att han ska kunna hålla säkerheten i bollandet för att riktigt hota Sinner. Han måste få en otroligt bra utdelning på sin serve för att det ska vara möjligt för honom att driva det här i mål.

Stor match för båda två och sånt är alltid lite kul. Ingen av dem har varit i semi i en masters tidigare.

Stora poäng på spel också för dem. Sinner landar nära topp-20 om han vinner. Bublik blir topp-40 om han vinner.

02:30 Medvedev-Bautista 1,29-4,05 Bethard

En match från 2017 och en från 2020. 2-0 för Bautista. 2017 var inte Medvedev bra ännu, då var Bautista klart bättre så inget konstigt men förra året var Medvedev förstås bättre så lite anmärkningsvärt.

Kanske trivs inte Medvedev riktigt med att få käka sin egen medicin. Han spelar ju väldigt flackt, men Bautista spelar ännu flackare och kanske att Medvedev inte riktigt får de vinklar att jobba med som han helst vill ha. Han får låga bollar mot sig vilket inte är optimalt om man har hans teknik och ja, det finns en viss rimlighet i att Medvedev kanske har lite svårt för Bautista.

Men han är förstås bättre, Medvedev. Han har den bättre serven av dem och att Bautista sen på något sätt ska vara märkbart bättre när bollen är i spel, nja, då måste Medvedev göra en riktigt rutten match.

Fin match, tråkig tid.

Kan det här vara Bautistas chans att vinna en masterstitel förresten? I vanliga fall står han inte längst fram i kön direkt, men skräll här, sen Sinner i semi, överkomligt, och därefter kommer det inte bli Federer i finalen så att säga.