Hurkacz och Rublev

Väldigt intressant förlust för Tsitsipas på två sätt.

Det första, att han blir så otroligt störd av att en motståndare inte viker ner sig som han förväntar sig. Hurkacz var chanslös när Tsitsipas hade 2-0 i andra. I ett sånt läge förväntar sig Tsitsipas att motståndaren bara skiter i det men Hurkacz fortsatte knyta näven och Tsitsipas tyckte det var jättejobbigt.

Det andra, det här jag tjatar om hela tiden. Att Tsitsipas rent spelstyrkemässigt inte är en topp-10-spelare. Jag tycker det här var ett väldigt tydligt exempel på att han är ungefär i nivå med en spelare som Hurkacz när det gäller det spelmässiga och när Tsitsipas inte kan kräma ur det sista på det mentala planet. Då är han inte bättre än någon som Hurkacz.

Och så slog Rublev Korda. Lite jämnare än jag trodde. Han kommer bli väldigt bra Korda. Tänk om han blir lite starkare så han orkar hålla emot bättre i hörnen och kanske också trimmar sin serve lite. Då är han en potentiell topp-10-spelare alla gånger.

Alla konkurrenter borta i stort sett och vägen öppen för Rublevs första stora titel, en titel jag tycker han känns otroligt välförtjänt av.

Hurkacz måste nämnas också. Det är det här som är hans grej. Han presterar ofta väldigt bra när möjligheten ges. Han växer med uppgiften så att säga. Han kom inte in till den här turneringen med någon bra form men när han börjar vinna matcher och en möjlighet öppnas, då ser han till att hitta formen. Eller kanske snarare, han är en rackare på att skärpa sig när det verkligen behövs medan han annars ganska ofta kanske inte riktigt bryr sig.