Inför Miamisemifinalerna

Lite grann är det förstås början på det nya normala. Djokovic och Nadal kommer inte spela många turneringar per år härifrån och in utan det kommer kanske ligga på dryga 10 stycken. Således kommer massor av spelare ha chansen i mastersturneringarna och det kommer ofta vara okvalificerade spelare framme i semifinalerna. Men man kan ju kanske hoppas att det inte kommer vara riktigt såhär, för dessa semifinaler andas ärligt talat mer 250-turnering än mastersturnering.

19:00 Bautista-Sinner 1,74-2,25 Bethard

Bara några veckor sen deras enda möte. Sinner vann lite överraskande i Dubai, 7-5 i skilje. Det betyder givetvis utan tvekan något inför den här matchen. Och visst vore det väl lite kul om Sinner vann turneringen så lite kan man väl heja på honom. Torskar han är blir han 24 på rankingen på måndag. Vinner han här men torskar i finalen landar han på plats 20. Om han vinner hela kalaset så blir det plats 14, bara en poäng från plats 13. Så då skulle han landa där han kanske redan nu hör hemma på rankingen, som en utmanare till topp-10-spelarna. Bautista har chansen att bli topp-10 igen och i så fall putta ut Berrettini från den sista topp-10-platsen men då krävs det att han vinner turneringen.

Det blev lite rankingfest där. Det kanske beror på att jag inte har så mycket att säga om matchen, men jag tycker egentligen att detta ska vara ganska bra för Bautista.

Sinner har den bättre serven och får lite mer där, men väl i spelet, jag tycker ju att Bautista är den något säkrare, den som kommer driva spelet och har han en bra dag, då tycker jag verkligen att han bara ska vara lite för bra.

Jag kanske är onödigt negativ. Detta är förstås en fin match men jag vidhåller ju lite det där. Det är två topp-20-spelare spelstyrkemässigt och om de mötts i semi i en 250-turnering, typ Stockholm Open, så hade publiken inte vallfärdat. Nu kommer väl publik knappt tillåtas vallfärda någonstans någonsin igen som det känns, men ni förstår nog.

01:00 Rublev-Hurkacz 1,26-4,40 Bethard

Underdogen har det enda inbördes mötet här också. Hurkacz vann i Rom på grus förra året i en tresetare.

När det gäller det rankingmässiga så blir Hurkacz nästan topp-20 om han vinner här. Han blir topp-20 om han vinner turneringen. För Rublevs del måste han vinna för att det ska hända något men då går han om Federer upp på plats sju, bara enstaka poäng efter Zverev. Frågan är var Rublev kommer landa i år egentligen. Är han bättre än Tsitsipas och den rättmätiga femman på ranking? Kanske. Att han är bättre än Zverev, det behöver jag kanske inte säga två gånger.

Hurkacz har i någon mån kanske lite mer tyngd på något vis. Han servar lite bättre. Men det bara måste bli gigantiska problem för honom det här när Rublev börjar panga i hörnen. Jag har faktiskt svårt att se hur Hurkacz ens ska komma nära.

Det som talar för Hurkacz är förmågan jag skrev om i förmiddags. Att han har en otrolig förmåga att vara som bäst när det passar som bäst och många såna här chanser kommer han inte få under karriären. Mycket talar för att Hurkacz kommer vara bra alltså, men att det ändå ska räcka, nej jag tror inte det.