Sinner och Hurkacz i Miamifinal

Det var väl ärligt talat något sånt här man befarade inför turneringen. Man tänkte att Medvedev skulle ta chansen och att någon eller några av spelarna bakom honom skulle passa på och visa framfötterna. Men Medvedev floppade. Rublev var den som visade framfötterna, men han havererade istället i natt när allt var angränsande till klappat och klart för honom. Och nu står vi här med en final som andas med 250-turnering i Budapest än Miami masters.

Under 2000-talet har dessa spelare vunnit i Miami:

  • Sampras
  • Agassi x3 (i rad)
  • Roddick x2
  • Federer x4
  • Djokovic x6
  • Davydenko
  • Murray x2
  • Isner

2021 kommer turneringen vinnas av Sinner eller Hurkacz. Det är lite skillnad.

Bautista måste vara missnöjd på ett sätt. Det kändes som att han hade vunnit matchen några gånger. Tre raka breakbollar i mitten av andra set. Och så långt var det inte mycket snack tycker jag om att han hade kontroll. Sen breaket upp i skilje också. Mest av allt dock, det kändes verkligen som han hade kontroll över spelet. Han stod och gjorde samma sak hela tiden medan Sinner kändes sig tvingad att trycka på med lite för små marginaler.

Det som gjorde att Sinner vann var emellertid inte någon sänkning från Bautista. Bautista fortsatte göra det kan skulle under resten av matchen också men Sinner lyckades pricka extremt bra perioder när han slutade missa på helt rätt ställen. Han var den av dem som kunde höja sig och han gjorde det vid rätt tillfällen och tillräckligt många gånger. Så egentligen kanske han inte ska vara så missnöjd Bautista. Han gjorde det han kunde. Men lite otur i alla fall. Det var väldigt nära.

Vad som hände med Rublev, det vet jag inte. Kanske vinden. Kanske att läget var lite väl upplagt för honom. Eller så kanske han fortfarande är mänsklig. Han har hållit en extremt hög nivå länge nu trots att han har ett spel med jättesmå marginaler. Han måste väl också få göra plattmatcher och det här kändes som en rejäl sådan.

Sinner-Hurkacz alltså. Imorgon. Idag spelas dubbelfinalen. Jag vet inte. Jag förstår inte riktigt upplägget. Varför ska vi dessutom dra ut på lidandet?

Nej, igång med grussäsongen nu säger jag. Även om den också kommer bli en besvikelse. Inte många av de bästa kommer spela Monte Carlo. Djokovic hintar dessutom om att han kanske skippar Madrid. Som jag tror jag skrev igår. Mastersturneringar är inte längre någon garanti för de bästa spelarna. Det är slamsen som innebär en sådan garanti, inga andra turneringar längre. Tyvärr.