Inför Miamifinalen

En vilodag kanske var vad som behövdes ändå. Nu vill man ju veta vem som vinner i Miami.

19:00 Sinner-Hurkacz 1,55-2,55 Bethard

Vi kan väl börja med oddsen. Jag tror också att Sinner vinner men han har blivit helt vansinnigt stor favorit. Ska man spela på matchen nu måste man i stort sett ta Hurkacz.

Man glömmer lite att Hurkacz fortfarande är rätt ung. Han är mellan bröderna Ymer i ålder, lika gammal som Rublev. Han kom fram relativt tidigt och om han vinner här landar han runt plats 15 i världen. Det skulle vara rätt okej för en 24-åring det. Även om det så klart skulle vara en extrem felranking. Så bra är han inte. Men han har visat sig vara de stora matchernas man lite grann och det kan vara väl så viktigt idag.

Sinner, han är ju också rätt ung. Han fyller 20 om ett halvår. Han kan landa topp-15 på rankingen med klockrent slagläge på topp-10 om han vinner här. Okej för att vara i den åldern.

Vad tror vi om matchen då?

Hurkacz är lite tyngre på något sätt. Han vill ha de tunga bollduellerna medan Sinner hellre vill ha de där fina lägena för att avgöra bollduellerna lite snabbare. Samtidigt, lite motsägelsefullt, jag vet, så är väl Sinner trots allt säkrare från baslinjen. Hurkacz har den bättre serven. Just serven är en stor förklaringen till att Hurkacz lyckats så bra i den här turneringen. Han har helt enkelt servat klart hårdare än han gör i vanliga fall. Han kanske har ätit gröt eller liknande. Bara polacker som kan få till det där. Vi minns ju Janowicz i mastersturneringen i Paris för några år sen. Han servade hårdast i världen i en vecka. Innan och efter servade han hårt, men inte sådär monsterhårt. Nu samma sak för Hurkacz. Ovanligt. Zverev hade en sån där vecka också förresten. I slutspelet för ett par år sen när han vann. Då var han servekanon för en vecka. Nu har han i och för sig utvecklats till att vara lite servekanon efter det men som den veckan servar han troligen aldrig igen.

Ingen jätterolig match på papperet. Sinner ska vara lite bättre. Men om man ska spela så gör man det på Hurkacz. Ungefär så. Bra kompisar förresten de här två. Spelar en hel del dubbel tillsammans, ofta rätt bra sådan också. Vem det gynnar, det har jag dock ingen aning om men de kommer troligen inte börja slåss så att säga.