Hurkacz minst dålig i svag final

Värdig avslutning tycker jag. En skitturnering avslutades med en riktig skitfinal och det är bara att säga som det är. Sinner föll igenom. Det får han göra. Han är ännu inte vuxen och att då bli inkastad i en såhär stor final, man kan kanske tro att han ska klara det eftersom han trots allt redan är en av världens bästa spelare, men man kan inte förvänta sig det. Han kommer högst troligt klara det bättre nästa gång.

Det är väl lite grann Bradbury-syndromet över det här. Ni minns short track-åkaren som kom överlägset sist i OS-finalen, egentligen. Men då alla framför honom trillade i sista kurvan gick han i mål i knapp styrfart. Som vinnare. Något liknande hände även i semifinalen. Han la sig sist, väntade på att de andra skulle ramla, och krånglade sig vidare. Troligen det mest fascinerande idrottsögonblicket någonsin det där. youtuba det gärna. Förvåningen i hans ansikte när det går upp gör honom att han vunnit OS guld är helt fantastisk. Nu kanske det inte var riktigt så för Hurkacz. Han slog faktiskt bra spelare på vägen fram som Shapovalov, Raonic, Tsitsipas och Rublev så han är inte ovärdig på det sättet. Och det är inte så att alla framför honom ramlade så att säga. Men det är som att han liksom smög fram. Han var inte favorit i en enda match. Men han plockade dem en och en utan att någon märkte det och så hade han till slut helt plötsligt bara vunnit.

Sinner föll igenom i finalen. Vi behöver inte prata mer om det.

Hurkacz tog chansen. En gång i livet. Han kommer inte vinna något mer stort. Han kommer aldrig kunna försvara den ranking han nu får. Han kommer ligga precis utanför topp-10 i ett år på de här poängen. Sen kommer han droppa tillbaka och bli topp-30 igen där han hör hemma. Det är inget mer med det. Det är så tennisen fungerar nu när de största spelarna inte spelar.