Fina dubbelspeltips för tisdagen

Vi väntar några dagar innan vi hugger tag i veckans grusturneringar i Marbella och Cagliari tänkte jag. Nivån på dem är lite halvchallenger sådär, så vi kan väl se på de första omgångarna som ett kvalspel, så kliver vi in när det vankas kvartar eller något sånt. Då ska det förhoppningsvis vara atp-klass. Kul med grus dock, något annat kan icke sägas.

Vi börjar istället med två enligt mig riktigt fina spel inför den här tisdagen.

13:30 Carballes Baena/Ramos-Nys/Puetz 3,80 Bethard

Ramos har en ganska brokig dubbelkarriär. Han hade nåt slags rekord för några år sen då han torskade 15 dubbelmatcher i rad eller något åt det hållet. Samtidigt som han nästan varit topp-100 i dubbel för ett par år sen och han har ett par fina resultat i stora turneringar. Han är vänsterhänt, han har en någorlunda duglig serve och en bra forehand. Han borde vara bra i grusdubbel och han är det också ibland. Carballes Baena är lite tvärtom. Han borde vara totalt kass i dubbel, men han är faktiskt rätt bra. Han vinner en hel del matcher och har nästan varit topp-100 i dubbel han också. Han servar inte bra och har benen som sin typ enda tillgång som tennisspelare. Han borde inte vara bra i dubbel, men allt kan kanske inte förklaras.

Hemmaplan för våra spanjorer och jag tror vi kommer få en fullt okej insats ut av dem.

Nys är en bra spelare på challengertouren men han är verkligen inte bra på den här nivån. Grus är i grunden inte bra för honom heller även om han faktiskt har sina absolut bästa resultat på underlaget, märkligt nog. Puetz är inte han något starkt kort på den här nivån.

Det är grusdubbel, singelspelarna gynnas, och jag tycker det osar skräll lång väg till fint odds. Oddset högst i världen hos Bethard, precis som vanligt så ska man spela, då ska man spela här. För att spela, tryck på namnet eller oddset ovan så kommer ni direkt till oddsen.

14:00 Gonzalez/Reyes Varela-Berankis/Sitak 1,67 Bethard

Ibland är det som att ens kunskapsfördel blir så stor att det inte känns så svårt.

Sitak är helt fruktansvärd på grus. Han är den där sämsta sorten dubbelspelare som helt enkelt inte har några grundslag. Han har nästan bara en volley. Han kan serva också. Men returerna, antingen slår han till för kung och fosterland, eller vad de nu har på Nya Zeeland, och bollen kan landa precis var som helst. Han har noll kontroll. Eller så försöker han fösa över returerna, något som inte är så effektivt på grus då bollen bara parkerar i gruset, studsar rakt upp, och både han och hans partner blir sittande fåglar vid nätet.

Berankis är dålig i dubbel, så inget höjdarkomplement.

Gonzalez är matchens bästa dubbelspelare. Reyes Varela är ett duglig komplement. De ska vara överlägsna i den här matchen.