Inför tisdagens Monte Carlo-spel

Det ska regna idag också. Det ska regna hela veckan i princip. Men idag ska det enligt prognosen regna ganska lite. Det kan vara möjligt att spela igenom regnet helt och hållet i och med att det är grus, och sen ska det inte regna alls från klockan 16 någonting.

Vi gör som igår. Vi plockar ut några godbitar.

14:00 Tsitsipas-Karatsev 1,51-2,80 Bethard

Nu får jag nog snart ge mig när det gäller Karatsev. Han är ju såhär bra. Det är otroligt ovanligt att man nästan en dag från en annan plötsligt är en helt annan spelare men det måste väl ha hänt något under Atp cup när han fick träna med sina ryska kompisar. Efter det var han bättre, och sen har han konstant varit bra. Han vann rätt enkelt mot Musetti igår. Det var inga problem med underlaget. Det var inga problem med någonting. Han var bara bra.

Hur står han sig mot Tsitsipas då?

Spelmässigt ska han ju stå sig väldigt bra. Och jag är inte säker på att det här kommer passa Tsitsipas så jättebra.

Jag tycker det är en favorit i fara här, och jag tycker matc hen känns väldigt intressant. För hur bra är han egentligen, Karatsev? Måste man börja spåna kring om han är en man för topp-10? Slår han Tsitsipas här så får man väl börja tänka tanken.

15:00 Ruud-Rune 1,19-5,75 Bethard

Man önskar ju att någon av dem var svensk, kan man ju tänka men det hade väl varit lite mirakulöst. Ruud är en etablerad spelare topp-50 i världen, något vi inte är i närheten av att ha någon spelare som är och Rune, han är en stor talang som redan börjat slå riktigt bra spelare trots att han ännu inte fyllt 18.

Ruud är ju inte så spännande, men jag tycker man kan titta på matchen för att det så klart är kul att titta till Rune om man inte sett så mycket av honom förut. Danskarna har något riktigt kul på gång där och i den här matchen, jag tycker inte alls han känns helt chanslös på förhand.

Många andra matcher, men de flesta kommer spelas ungefär samtidigt och ja, det är de där två jag kommer följa lite extra helt enkelt.

Medvedev försvann förresten precis ur turneringen. Han har testat positivt för Corona. Han tränade så sent som igår med Nadal. Vi får väl se hur det här slutar.