Inför onsdagens Monte Carlo

Vi kan väl raska av gårdagen med ett höjdpunktsklipp.

Det var en dag då de bra spelarna lämnade positiva besked tycker jag. Tsitsipas väldigt bra mot Karatsev. Han stämde i bäcken så att säga, det var inget snack. Och Fognini, det där var något annat än han visat på ett tag.

Men, vi lämnar gårdagen. Idag ska det vara lite sol i Monte Carlo. Här har vi godbitarna.

12:30 Djokovic-Sinner 1,40-3,35 Bethard

Hurkacz kanske vann i Miami men det var väl ändå Sinner som var den bästa spelaren den veckan. Nu får vi väl se här om Miami var en toppklassturnering eller om nivå kanske blir lite högre nu när de riktiga spelarna kommer tillbaka. Hurkacz räddade sig på något slags mirakulöst sätt mot challengerspelaren Fabbiano igår förresten. Jag tror han räddade 0-40 tre gånger i avgörande set så lite illa ute var han.

Djokovic är absolut inte så stabil på grus som han är på andra underlag. Han kommer så klart hit med bristande matchträning också. Och Sinner är inte dum på grus.

Så jag förstår oddsen. Att Djokovic, som inte bryr sig mycket om mastersturneringar längre, är lite i fara på förhand här.

Inte helt olika spelare. Det ska bli ett bra bollande och visst ska det bli dagens bästa match. Jag ser framemot den.

14:00 Nadal-Delbonis 1,05-14,00 Bethard

På tal om odds. Väldigt ovanligt att man får 1,05 på Nadal i en sådan här match som han i princip inte ska kunna förlora. Folk litar inte riktigt så mycket på gubbarna som man gjorde för några år sen.

Fyra inbördes möten. Delbonis har inte tagit något set och som mest har han fått tre gem på grus. Han är megamedelmåttig Delbonis. En hejare på att hänga sig kvar på topp-100 är han dock Delbonis. Det är som att det inte spelar någon roll vad som händer. Han är 85:a på rankingen ändå. En stor förklaring till det är att han är rätt effektiv mot svagt motstånd. Han har en okej serve och är riktigt okej i bollandet. Men när han möter en bra spelare, då ser han vansinnigt medelmåttig ut.

Jag tror det här kommer gå väldigt enkelt för Nadal, men visst är det ändå lite lockande att se hans gruspremiär.

15:00 Khachanov-Carreno Busta 1,90-2,10 Bethard

Så tycker jag man ska nämna den här matchen också som ett alternativ då det är en bra match och en jämn match vilket risken är att matcherna ovan inte blir. Jämna alltså.

2-2 i inbördes och jag tycker de är väldigt jämna även om det faktiskt skiljer mycket i ranking nu. Till Carreno Bustas fördel, vilket nog vissa tycker är märkligt men han är 12:a Khachanov 23:a.

Jag tycker att underlaget är starkt till Carreno Bustas fördel här och det gör honom till klar favorit. Kan vara värt att placera ett spel på honom alltså till nuvarande odds.