Favoritfall under torsdagen – Men Nadal stannar

Intressant speldag idag torsdag i Monte Carlo. Och bra speldag. Då är det ju lite roligare att sätta sig och skriva lite extra om spelet. Jag börjar tänka mer och mer sådär. Jag tror inte att alla egentligen är så intresserade av att jag sitter och rabblar resultat. Jag skriver när det hänt något istället.

Djokovic ute. Det är så klart en jättesmäll. Tidernas bästa, världen bästa. Allt sånt. Förlorar mot en medelmåtta som är direkt svag på grus. Evans är ingen höjdare. Han vinner drygt 20% av sina matcher på atp-nivå på grus. Innan den här veckan hade han vunnit fyra matcher, totalt alltså, på atp-touren på grus. Så dålig tycker jag kanske inte att han är riktigt, men det behöver inte sägas två gånger att grus är hans sämsta underlag.

Hur bra var han idag då, Evans?

Han var väl fullt okej, men det var inget spektakulärt. Djokovic fullkomligt sköt ut sig själv och han såg inte ut att bry sig ett dyft. Det är nästan så man måste börja fundera över om det är något med att han verkligen inte vill spela hemma i Monte Carlo. Om han blir störd och inte bryr sig. Han brukar ofta stå över turneringen och idag kan man inte påstå att han försökte. Sen vad det var som störde honom under själva matchen idag, omöjligt att säga. Något var det i alla fall. Han försökte inte.

Ganska stor kontrast till hur det varit med Nadal den här veckan, och idag. Han mötte liksom en rätt bra spelare i Dimitrov men helt ärligt, det såg ut som att han mötte en säck potatis. Vilken jävla slakt. Han stämmer i bäcken den här veckan, Nadal. Inget snack om något annat. Han ser bättre ut än han gjort i början av grussäsongerna senaste åren.

Tsitsipas imponerade idag också. Han är den som imponerat näst mest efter Nadal hittills.

Zverev åkte på en smäll från ingenstans och var underlägsen Goffin. Jag såg inte den komma. Sen att Zverev är en sämre bollare än Goffin, det tycker jag ju, men att han var så mycket sämre idag, det trodde jag inte. Inte mig emot överhuvudtaget dock.

Fin match mellan Rublev och Bautista där det kändes som att Rublev var på väg att avgöra mest hela tiden men Bautista kom tillbaka hela tiden innan Rublev till slut skaffade sig det avgörande breaket i mitten av skilje.

Fognini, han fortsätter att imponera. Han stökade något oerhört i andra trots att han var överlägsen men det blev faktiskt bara två set mot Krajinovic ändå. Ovanligt.

Carreno Busta hade avgjort fullständigt i skilje mot Ruud men han föll ihop. Väldigt ovanligt att just han gör det, men någon gång ska väl allt hända.

Och så krossade Davidovich Pouille. Han är på väg uppåt, Davidovich.

Imorgon kvartar. Vi hörs imorgon bitti inför det.