Inför torsdagens åttondelar

Mastersturnering, torsdag, och åttondelsfinaler. Det låter ju bra det här och här har vi matcherna.

Inga enäggstvillingar spelmässigt riktigt, Tsitsipas och Garin. De är så olika som man kan bli, och det brukar ju ofta bli lite kul. Jag tycker Tsitsipas imponerade rejält mot Karatsev och grus är egentligen inte fel för honom. Han får lite mer tid för sina svingar och kan styra spelet lite lättare än på andra underlag. Garin inte oäven dock. Tsitsipas behöver nog ha en ganska bra dag för att det här ska flyta enkelt. ’

Pouille lite grann tillbaka i alla fall. Och framför allt verkar han ha bibehållit sin poängsamlarförmåga under sitt uppehåll. Han har här bökat sig fram till en åttondelsfinal utan att på något sätt vara på topp. Davidovich slog tidigare i veckan Berrettini hur lugnt och stabilt som helst och han börjar etablera sig som en bra spelare lite i skymundan, Davidovich. Jättechans för båda två det här skulle jag säga. Davidovich är en fullt rättmätig favorit, men räkna aldrig bort Pouille när det vankas en möjlighet att samla enkla poäng.

Djokovic liksom lufsade sig förbi Sinner igår. Han spelade inte så bra. Han slarvade. Jag skulle inte säga att han gick för fullt. Men han gjorde ändå precis som han ville med Sinner. Många anmärker på att jag inte tar andra spelare än de absolut bästa på allvar och det är precis det här jag då syftar till. Man kan absolut prata om att det finns andra duktiga tennisspelare än Djokovic och Nadal men man ska inte ge sig på något försök att jämföra de vanliga tennisspelarna med Djokovic och Nadal. Det är två skilda nivåer. Evans kan få det tufft i bollandet idag. Hans backhand kanske kommer framstå som lite tunn.

Zverev var den som imponerade förhållandevis mest på mig igår. Jag tycker han såg riktigt bra ut. Grus är egentligen det underlag som borde passa honom bäst. Han får fortfarande utdelning på serven men får också lite mer tid på sig att svinga från baslinjen och det gör inte lika mycket att han hamnar långt bak. Kan nog ha en fin grussäsong på gång, Zverev. Goffin, jag vet inte hur mycket som finns kvar där riktigt. Jag tror inte han har någon större chans idag.

Fognini är på gång, också en positiv överraskning den här veckan. Krajinovic är bra, men frågan är om inte Fogninis överlägsna förmåga att sätta fart på bollen kommer betyda väldigt mycket. Båda spelarna vill styra spelet men Fognini har mer klipp i slagen och Krajinovic kommer hamna mer i hörnen. Jag tror Fognini så bra odds. Rätt bra odds på båda där eller vad säger ni?

Nadal såg bra ut. Dimitrov är förstås ett ganska tufft motstånd i en mastersåttondel men för Nadal på grus så, det spelar nog inte så stor roll om det är Delbonis eller Dimitrov. Slagpåse som slagpåse.

Rublev-Bautista, en av torsdagens bästa matcher skulle jag säga. Kanske inte de roligaste spelarna, men väldigt hög nivå. Rublev åkte på rejält med stryk när de möttes i Doha nyligen och jag tror att Bautista är en rätt svår motståndare för honom spelstilsmässigt. Återstår att se om det bekräftas idag.

Carreno Busta-Ruud också en riktigt bra match kvalitetsmässigt. Carreno Busta är nästan topp-10 i världen på rankingen men i vanlig ordning respekteras han inte som så bra. Ruud som är 15 platser bakom anses enligt oddsen vara lika bra. Jag tror Carreno Busta är lite bättre däremot så tycker han är favorit. Borde kunna bli ett rackarns fint långbollande i den matchen i alla fall så gillar man riktig grustennis, då ska man titta där.