Så tyckte Fabio om diskningen

Det är lite Nordkorea över atp. Man hittar ingenting om Fogninis diskning på deras sajt och det står ingenting om några eventuella konsekvenser. Man sätter upp Zapata som vinnare i matchen och sedan är det bra så vilket kanske inte riktigt är vad folk efterfrågar. Man vill ju liksom att de berättar vad det var som hände, vad som låg till grund för diskningen, och vad som händer nu. Men ingenting. Allt ska alltid skötas bakom låsta dörrar. Jag gillar det inte.

Jag både tror och inte tror honom. Jag tror att han sa någonting, som han vet om att han sa. Men jag kan samtidigt inte se vad man ska kunna säga till en linjedomare som ska rendera en diskning. Jag tycker det känns otroligt märkligt.

Även systemet, där domaren i stolen egentligen inte har något att göra, men trots det så kallas det alltid på en överdomare för att ta beslut när det är något sådant här. I det här fallet berättade linjedomaren för domaren i stolen vad som hände och domaren i stolen berättade i sin tur för överdomaren vad som sagts. >Det är ganska upplagt för egna tolkningar och känslor kring det hela va?

I just den här matchen var det en dansk domare i stolen och en svensk överdomare. Det vore med andra ord upplagt för oss här hemma att få veta vad som hänt. Om det nu inte vore för att locket alltid ligger så extremt hårt på, egentligen oavsett vad det gäller. Domarna som reser med atp-touren tillåts inte ens prata med media. Det känns kanske inte så supermodernt.

Första gången som Fognini blev diskad i en match det här. Det kanske ändå är den största skrällen av allt.