Wimbledonnyheter

Det händer ju lite begränsat med grejer den här veckan. Jag har faktiskt sett en hel del matcher från Munchen, någon från Estoril. Jag vet inte varför det har bara blivit så. Bland annat såg jag Coria mot Stebe igår och man måste väl fråga sig om det där verkligen ska vara atp-touren. Om så medelmåttiga spelare ska spela på atp-touren. Kanske att det blivit lite urvattnat och att man skulle köra på min idé om max en atp-turnering per vecka, och sen försöka lyfta statusen på challengerturneringar istället, att det faktiskt blir en undertour där arrangören har chans att få publik på matcherna istället för som nu, att det liksom inte är någonting alls.

Men det var ju inte det vi skulle prata om nu. Lite nyheter om Wimbledon.

Den första, och viktigaste. Det kommer bli publik på Wimbledon i år. Minst 25% är sagt och jag skulle nog säga att chanserna är goda att det kan bli mer. Det är ganska långt kvar till Wimbledon, fler och fler vaccineras och så vidare. Jag tycker dock inte det är jätteviktigt. Vi såg det i Barcelona senast. Där var det väl 50% tror jag. Det kändes som fullsatt. 25% gör att det i alla fall är långt ifrån ödsligt.

Nyhet nummer två. Från och med nästa års upplaga har man bestämt sig för att man ska spela även på mittensöndagen då man alltid, bortsett från någon upplaga när det regnat mycket, haft spelfritt. Man kan tro att det är någon gammal kyrklig tradition eller något sånt som ligger bakom vilan på den dagen men det har faktiskt alltid varit gräset som legat bakom. Att gräset ska få vila och återhämta sig en dag, framför allt på centercourten. Den parametern är numera borta. Finalen spelas inte längre på en jordhög utan en, kanske inte perfekt, men ändå nästan felfri gräsmatta. Den där vilodagen behövs inte längre, och därför ska man nu ta bort vilodagen. Givetvis är söndagen en väldigt bra publikdag som man gärna vill ha med. Personligen så vet jag inte vad jag tycker riktigt. 14 dagar är en för mycket i en Grand Slamturnering. 13 dagar passar bättre. Samtidigt, Wimbledon är ju liksom så kul att det inte behövs helt späckade speldagar så det är väl bra att vi får spel en dag till kanske.

Det var det. Mer än så hade jag inte att berätta för nu, så det så.