Vad gör han egentligen?

Trots några otroliga veckor han inte ens topp-100 än. Säger en del om hur rankingen inte fungerar just nu men också en del om hur usel han är i vanliga fall. Jag förstår att det är svårt att tro på, men Ivashka är i vanliga fall en spelare som kan förlora mot precis vem som helst på challengertouren. Han har några enstaka, få bra veckor per år där han hittar svaga startfält, ofta på avlägsna platser, och han får då till det och vinner. Det gör att han ofta i mitt tycke är lite överrankad när man ligger mellan 100 och 150 på rankingen. För oftast är han liksom bara dålig och förlorar mot vem som helst. Som exempel började han den här säsongen med att förlora i två förstaomgångar på challengertouren mot Safiullin och Maden. Jag tvivlar på att särskilt många av er ens vet vilka de är. Något konstigt eller uppseendeväckande med de förlusterna var det heller inte. Det var på förhand jämna matcher, och Ivashka förlorade.

Någon hejare på grus är han heller inte. Mycket svaga siffror på underlaget och normalt undviker han grus så långt det bara går. Han vill spela på hardcourt.

När man lägger ihop allt detta. Det blir lite annorlunda att säga att han förra veckan pressade Nadal, och igår slog han Zverev. På grus.

Om man ska dra detta ett steg längre så har jag svårt att förstå hur det kan gå så bra för honom nu också. Jag tycker han slår rätt löst. Han har ingen spektakulär längd i sina grundslag. Det han har är väl en rätt god förmåga att växla tempo men jag ser ju liksom framför mig att om man gör just det mot honom, växlar tempo, så tror jag kanske inte han har något betongförsvar direkt.

Nu gör ju inte Zverev det riktigt. Kolla i klippet en gång till om ni inte noterar det. Han står verkligen så sjukt långt bakom baslinjen. Det var flera gånger under matchen som Ivashka träffade bollen lite sämre så bollen blev kort och studsade långt. Zverev stod så långt bak att han liksom inte nådde fram till bollen. Jag har så svårt att förstå att detta är det bästa han har att komma med. Han har stora svingar, ja absolut. Han har en bra serve att luta sig mot så visst kan man tänka att det ska räcka med att bara stå och hålla i bollen i övrigt. Men man vet ju att han kan så mycket mer än såhär, Zverev. Han kan stå längre fram, han kan spela i ett högre tempo. Det är nog mer bara att han helt enkelt inte får någon professionell, taktisk hjälp med hur han ska spela. Och om man får gissa så, de gånger han fått det har han nog slarvat bort hjälpen med att inte lyssna. Jag tror inte att pappa, brorsan, och Melo är någon direkt demontrio på tränarfronten. Lite tråkigt det för Zverevs del, men kanske lite trevligare för oss som gärna ser honom förlora.