Inför Madrid

Nu är det hög jäkla tid att vi tittar på lottningen, det kan jag säga.

Roger laddar upp för den hyperviktiga 250-turneringen i Geneve och Novak var uppe och knatade på något heligt berg i helgen såg jag. Kort sagt, de är upptagna och deltar inte här. Lite tråkigt med Federer kanske då detta är den av de stora grusturneringarna han har störst chans i med tanke på att det går rätt snabbt. Novak, han kan väl behöva försöka hitta lite heliga krafter om han ska ha någon chans i Paris.

Men det finns ju lite annat.

Det finns Nadal, Thiem, Rublev, Tsitsipas, och Medvedev. Plus ett gäng andra så klart, men de börjar bli ganska många som håller till precis bakom de absolut bästa. Det går inte längre att få en bra lottning där man bara promenerar fram någonstans. Det finns för många bra spelare bakom toppen.

Nadal har väl en mer dålig än bra lottning skulle jag säga. Alcaraz är väl ingen svår lottning kanske, men väl en toppintressant match. Den nye mot den gamle men Nadal måste vara för bra. Det skulle vara en svårtuggad förlust för honom om det blev så.

Nadal-Sinner, den känns inte dum alls. Där får han bekänna färg, Nadal. Sinner är den bästa åttondelsseedade spelaren i fältet så tufft där.

Zverev tror jag däremot inte att Nadal tackar nej till som kvartsseedad, så lite bättre där.

Thiem, Bautista och Rublev. Hyfsad nivå på den kvarten. Hoppas Thiem klarar det för man är ju kanske inte helt osugen på att se en fajt mellan honom och Nadal i semi. Rublev mot Nadal vore kanske okej det också förstås.

Den andra halvan är svagare men givetvis, två toppar där också. Tre toppar på övre i och för sig, plus Sinner. Så som sagt, nedre halvan klart svagare.

Medvedev ska bli spännande att se var han står på grus. Väldigt bra lottning för honom vilket han kanske behöver. Han borde komma in med lätt tveksamt självförtroende till gruset så skönt för honom att kanske få några enklare matcher i början.

Och så fortsätter Tsitsipas bara att trumma på, väl? Det känns ju så.

Skulle kunna rätt okej semifinaler. Vi hoppas på att de bra spelarna håller.