Madrid – tisdag

Först av allt, veckans podd är ute. Det har ni inte missat va? Där pratar vi otroligt mycket om Madrid, och om en del annat i vanlig ordning. Då att vi går igenom min tumskada samt hur Agassi läste servar med hjälp av tungor. Lyssna på den så är ni ännu mer redo för dagens spel i Madrid.

Gårdagens spel, vad säger vi om det då? Vi kan väl titta lite på film tillsammans.

Några kul matcher där tycker jag. De Minaur-Munar en av dem. Han orkade inte helt enkelt, Munar. Sällan ser man så tydlgit att en spelare slår sig trött. Han var bättre. Han hade tyngden i slagen medan De Minaur bara stod och motade men han orkade inte. De Minaur, han orkade. Helt sjukt faktiskt. Han andas inte ens efter de där megalånga duellerna. Ganska energisnål. Väger han 50 kilo tro?

Bra match mellan Harris och Dimitrov också tycker jag. Harris känns etablerad som en rätt bra atp-spelare nu.

Jobbigt för Fognini att möta spelare han inte respekterar. Det blir liksom aldrig bra så att han ändå tar sig igenom en sån där match, det får man se som positivt.

Utanför klippet så fullkomligt krossade Alcaraz Mannarino. Mannarino såg inte ut som någon superstjärna riktigt, kan man säga. De dagar han får det att stämma är han rätt bra, Alcaraz.

Karatsev bara kör. Den var väl med i höjdpunkterna i och för sig. Bombsäker och obruten. I vanlig ordning inte en min efter vinsterna också. Stenhård.

Dagens kollaps stod Carreno Busta för. Han hade avgjort helt och hållet i andra set, och hade sen också break i tredje men förlorade hundra gem i rad två gånger om. Haft lite tufft att knyta ihop säckarna på slutet känns det som, Busta.

Nu kliver vi på dagens spel istället med några godbitar.

11:00 Felix-Ruud 1,90-2,10 Bethard

Otrolig nivå på de här startfälten. Klockan 11 spelas också Nishikori-Khachanov så det är liksom två toppmatcher direkt. Översätter man detta till en 250-vecka så skulle det vara två riktigt bra finaler.

Jag väljer snorungarna dock. Tycker den känns intressant och borde bli riktigt bra spel. Ruud var inget bra i torskmatchen i slutet av förra veckan men är han tillbaka i normalt skick tycker jag nog han ska slå Felix. Han ska vara den både lite tyngre och säkrare av dem, även om väl Felix får ses som den bättre spelaren. Men underlag betyder ju något och ja, jag tror Ruud så ett litet spel där skulle kanske kunna vara något. Klicka på oddsen ovan för att komma direkt till just oddsen.

15:00 Bautista-Cecchinato 1,34-3,75 Bethard

Cecchinato är inte den spelare han var för ett par år sen men han är långt ifrån ofarlig och han borde kunna bjuda upp lite här. Extremt olika spelare. Cecchinato som baserar allt på tyngd i slagen och goda marginaler över nätet mot Bautista som spelar mest flackt av alla. Olika spelstilar innebär väldigt ofta bra spel. Inte de mest färgstarka spelarna kanske men det kan bli kul ändå.

16:30 Berrettini-Fognini 1,37-3,50 Bethard

Det beror på Fogninis humör. Antingen så skiter han totalt i det här då han inte vill förlora om det sett ut som att han försökt. Det kan ju vara lite pinsamt att vara sämre än en landsman utan att ha någon undanflykt liksom. Den risken finns. Men jag ser också möjligheten att detta är en match han ger sig fan på att vinna då kan givetvis vill hålla snorungelandsmännen på mattan. Spelmässigt då? Om Fognini har en bra dag blåser han ju bort Berrettini när bollen är i spel, inget snack om saken och då kan ingen serve i världen rädda Berrettini. Men då ska det vara en bra dag också och såna serverar ju inte Fognini på löpande band direkt.

18:30 De Minaur-Harris 1,43-3,15 Bethard

Jag tar med den här mest för oddset. Jag tycker inte att De Minaur var så skrämmande igår utan det var Munar som föll ifrån. Harris såg riktigt bra ut och det borde passa Harris rätt bra att få den tid man får på sig mot De Minaur. Riktigt fin chans för Harris tycker jag, och väldigt bra odds.

20:00 Thiem-Giron 1,16-6,50 Bethard

Inget motstånd så klart. Giron, världens kanske mest klumpiga tennisspelare, har skrällt sig genom kvalet och slog igår också Andujar i en lång tresetare men nu är han uppe på bland det svåraste man kan göra inom tennisen och han är väldigt långt ifrån att vara bra nog. Men Thiems gruspremiär är givetvis ändå värd att se. Vi pratar om den stora utmanaren till Nadal i Franska öppna trots allt.