Inför Madrid-onsdagen

Nu blir det bättre och bättre. Här kommer dagens godbitar från Madrid.

11:00 Schwartzman-Karatsev 2,45-1,66 Bethard

Det går väl inte att inleda speldagen så mycket bättre än såhär? Vilken match!

Schwartzman har ingen form men han är nia i världen på rankingen, och Karatsev ska alltså vara mycket bättre än så om man frågar oddsen? Jag är tveksam. Här tycker jag tveklöst man kan spela Svarre.

Borde bli hur bra som helst detta. Allt kommer handla om vem som lyckas vara den som slår först. Det som talar för Karatsev på den punkten är att han har en serve. Svarre kommer inte kunna attackera direkt på returerna, eller direkt efter sin egen serve för den delen. Karatsev däremot, han kommer ha båda de chanserna. Samtidigt så har Svarre snabbheten för att stå emot en kanon och sen kanske kunna attackera själv. Plus att Karatsev, han har varken snabbheten eller försvaret för att kunna stå emot om Svarre får börja driva på spelet.

Håll koll på det där tycker jag. Vem det är som lyckas vara mer offensiv, och stäm sedan av efteråt om den spelare också vann matchen. Det är väldigt troligt att det blir just så.

11:00 Medvedev-Davidovich 1,66-2,45 Bethard

Man behöver ha minst två par ögon klockan 11. Det kommer bra matcher senare också, men jag skulle säga att dagens två mest intressanta matcher startar direkt.

Jag tror rätt mycket på Medvedev under den här grussäsongen. Jag tror inte att folk alls tar honom på det allvar de borde. Här exempelvis. När oddsen kom ut stod han i 1,80. Och då är han alltså en av världens tre bästa spelare, mot Davidovich som kanske inte är helt och hållet där ännu.

Nu är Davidovich bra just nu. Jag börjar tro mer och mer på honom. Men han imponerade inte överhuvudtaget mot Herbert i första rundan här. Hans forehand föll mer eller mindre ihop i slutet men han lyckades ändå gå med sig vinsten.

Jag kan inte tänka mig att Davidovich kommer räcka till i bollandet här, men mycket intressant att se vilken nivå Medvedev håller så klart.

12:30 Zverev-Nishikori 1,51-2,85 Bethard

Ingen dum match det här heller. Väldigt svårt att avgöra Nishikoris nivå. Han är ju kanske inte där han var för några år sen men hur nära kan han komma när det blir hardcourt igen och han har full matchform? Det svaret får vi nog vänta på. Inte alls oäven just nu i alla fall och inte så tokig på grus som han kanske borde vara. Zverev lär få serva på bra här för att vinna tror jag.

15:00 Nadal-Alcaraz 1,07-13,00 Bethard

Det blir lite wrestling över det här förstås. Man vill ju tro sig veta hur det kommer sluta, men man är ändå lockad av att se det. Kan Alcaraz stå emot? Kan han försöka i alla fall? Någonstans har han ju spelet för att kunna pressa tillbaka Nadal. Hårdheten för att stå emot i längden, den ska han inte kunna ha men som sagt, det lockar. Nadal får passa på att slå honom nu för om några år är det nog för sent.

Vi stannar väl där. Det finns flera andra intressanta matcher men det är främst de där jag kommer att se. Vill ni se hela schemat, kolla in det här med tillhörande odds.