Madrid torsdag

Torsdag, åttondelar, men först springer vi igenom gårdagen.

Det blev lite för mycket för Alcaraz. Jag tycker man såg det redan innan matchen. När han stod bredvid Nadal och de väntade på att kliva in vågade han inte ens titta åt honom. Fylla 18, första gången i en riktigt stor match i en av de största turneringarna, och så är det Nadal som väl troligen lär vara något åt gudahållet för honom. Vem fan klarar det liksom. Han kan bättre än sådär, Alcaraz men den här gången kunde han inte göra sig själv rättvisa riktigt.

Medvedev, hur mår han egentligen? Hur värdelöst tycker han egentligen det är att spela tennis? Det är ju rätt sällan det ser ut som att han tycker det är särskilt roligt. Lite Söderling över honom på den fronten. Att det ser så otroligt jobbigt ut och den där paniken som ständigt ligger under locket och puttrar. Hans utläggning efter första set om att han egentligen inte vill spela på grus talar väl kanske inte riktigt för att han kommer ha en grym grussäsong. Det är som att han fokuserar alldeles för mycket på underlaget. Det ska glidas, det ska spelas på ett särskilt sätt. När han glömmer bort gruset och bara står och bollar ser det helt okej ut men det är som att han helt enkelt tänker för mycket på det. Davidovich och i synnerhet hans forehand höll inte men egentligen tycker jag han borde vunnit matchen. Bättre än så var inte Medvedev.

Zverev spelade ganska bra. Vet inte om det var något med motståndet som fick honom att gå lite framåt. Bättre än vanligt i alla fall.

Paire, vad i hela världen gjorde han i andra omgången? Han kan ju liksom inte spela. Mycket märkligt. Lite skillnad mellan de där två. Tsitsipas är en superidrottare. Det är kanske inte riktigt Paire.

Lite märkligt att de inte plockade med Karatsevs vändning mot Schwartzman i klippet. Svarre vann första ganska enkelt och hade tidigt break i andra men det kändes egentligen hela vägen som en tidsfråga innan Karatsev skulle börja hitta rätt och när han gjorde det var det inget snack. Bombsäker vändning. Han är så sjukt bra, Karatsev.

En annan jättefin och spännande match var den mellan Isner och Bautista som Isner vann. Bautista passar inte riktigt för spel på hemmaplan känns det som. Lugnet som normalt är hans största tillgång förvandlas till att han går och vinkar och viftar till publiken vilket inte riktigt får honom att spela bättre. Isner servade fantastiskt. Kanske inget revolutionerande i det, men jag tycker verkligen att grus passar honom så väldigt bra. För serven är det inte negativt utan snarare tvärtom att bollen studsar ännu högre. När bollen är i spel får han lite mer tid på sig och också positivt att bollen studsar lite högre och kommer upp i bättre höjd för honom.

Vi nöjer oss där om gårdagen och tittar till det bästa från dagens åttondelar.

12:30 Medvedev-Garin 1,68-2,40 Bethard

Klarar Medvedev det här då? Väldigt tveksamt om man ser till hur det såg ut igår. Garin kommer inte göra lika många misstag som Davidovich gjorde. Sen brukar ju Medvedev kunna pressa upp sin nivå varefter det behövs och jag tycker egentligen fortfarande att han ska ha så mycket mer i sig på grus men som sagt. Som det såg ut igår borde det här bli väldigt tufft. Garin ger inte bort mycket och borde ha allt som krävs för att driva Medvedev till fullständigt vansinne.

14:00 Rublev-Isner 1,32-3,85 Bethard

Vi får väl se lite hus Isners kropp klarade den långa matchen igår kväll. Han känns lite bräcklig, minst sagt, och kort vila här. Om han i skick ska det bli intressant att se hur Rublev klarar att få över kanonerna. Inte helt säkert att det kommer passa honom så jättebra det här. Han har aldrig mött Karlovic eller Raonic och har bara mött Isner en gång, för sex år sen. Väldigt bristande erfarenhet av att möta servekanoner alltså, Rublev och med tanke på att han returnerar rätt offensivt, det känns kanske inte som hans grej att bara försöka böka över returerna. Lite skrällchans för Isner tycker jag om han är som igår.

16:00 Tsitsipas-Ruud 1,25-4,60 Bethard

I början av grussäsongen hade jag sagt att detta känns som en jättetuff match för Tsitsipas men nu har han varit så väldigt bra spelmässigt i någon månad att han väl bara kommer slå igenom Ruud här. Helt säker är jag dock inte. Ruud är seg och Tsitsipas kan inte vara lika bra varje dag. En liten chans ska han ha, norrbaggen.

19:00 Zverev-Evans 1,27-4,35 Bethard

Jag tar med den här enbart för möjligheten att de skulle kunna bli riktigt jävla osams. De är mer eller mindre dumma i huvudet båda två och ja, annars krockar de totalt eller så hittar de varandra. Vi hoppas givetvis på det förstnämnda.